網絡小說集中討論區<27>

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
致命武力之新世界 前身仲有本 致命武力
個陣時d無限流絕大部份都係一隊一個獨立主神空間,無本地NPC呢回事。
致命武力一開始都係一隊一獨立空間。
到後期作者寫話空間版本更新,主神功能具現像化,就變咗一隊一個城市。
再之後作者想重寫就出咗新世界。
到新世界一開始就係無主神空間,變咗市城有NPC。
衝動又好似唔係好岩咁...應該講莽夫型?
係咪即係見到不平事會拔刀相助嗰一類
即係大俠
類似,想搵啲正氣啲既睇下
第一反應金庸
自high型
正氣型已經好少
IOS 有冇巴打知
開左宿命之環黎睇,覺得幾唔錯
古燈文庫
不停咁撳下一章逼佢download章節
有冇人有睇我有一身被動技
原來神秘復甦仲出緊番外
仲諗佢會唔會出新書
咁嘅寫作環境我寧願佢唔好出新書
頸以下唔比寫
記得有本專登將條女例吊
有啲係fans 同佢傾完出既同人
有無巴打有魔瞳實體書放第一卷至第六卷
Tg @fdhai
無盡武裝 都係智力型主角
估佢唔到 竟然開始填坑
其實後面都唔係好明點解要將楊間拉落
異獸迷城睇到第6卷中 好爛尾feel
咁都衝動
咁無敵劍域個種叫咩
楊葉可以由第10集比人追殺到第2800集
https://www.penana.com/story/108595

本土甜故
但文筆麻麻
怪談玩家真係好睇,有冇類似完本推薦
繼介紹完我的女友來自未來同陣問長生後,又搵到一本神書
暫時睇左7成,不論結局如何,單靠前面7成,足夠封神
「將夜」
一本超過10年前既書,亦都是一本好驚喜的書,新書冇咩好書睇得7788,開始搵舊書睇
我對舊書冇好印象,睇過幾本都好俗套
然而,直到睇到將夜

書既類型可以分類為東方玄幻修仙,有點難分,因為戰力體系上,它包括了低中高武的存在,即使有修仙,亦可以比凡俗武術所殺

內容都好王道,大約都是弱小出生家仇復仇變強到拯救世界,然而呢本書所以封神是因為它在好多方面都寫到好極致,好極致

愛仇、劇情、修行、配角刻畫、師兄弟情、機遇、裝逼、性格、反串、師徙情、世界觀、戰鬥體系...每一樣都好極致

現存連載的小說但凡有上面所寫幾種優點,都已經賣得座,而這本小書我看了7成超過300萬字,都未有大缺點,而且在各種優點上表現得極好,唔係普通好,係每一樣都極好。

加上呢本係完本作,我建議看到我這個POST的各位師兄都去看一下呢本書,真係神!必看

另外如果說我個人最喜歡呢本書有咩位特別位自己鐘意
1. 女主角,看過好多相似既女主角都是神隱居多,呢本女主角佔重終於比較大,加分
2.男主角性格,男主角性格貫徹始終,書中男主角始終貫徹自己精神,我筆墨唔好,好難形容。
3. 劇情,由一開始作者已經決定好成本書走向,所以伏筆劇情非常流暢,冇多餘既野
4.去到高層次既境界,好多書都鐘意寫到玄之有玄既野,呢本書冇,所有高層次既野都解釋得清清楚楚而且有道理.
5.各人對話風趣

題外話,呢本書前中期令我諗起赤心呢本書,不過暫時為止,我覺得將夜起碼勝赤心2個身位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞