網絡小說集中討論區<27>

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
書荒
暫時睇到百幾章 主角就係慎重勇者
作者成日寫主角講嘢係都要加啲現代人先識嘅梗落去
會睇到唔舒服
唔算快啦 反而係神臨拖太耐先搞到而家好似好快咁
本身最強神臨一入洞真已經強真人 而家講佢過咗幾年變t0真人合理
呢本偏搞笑左 發揮正正常常
慎重勇者既話不如睇師兄太穩健
宿命之環最大既問題就係作者唔敢寫 底層設定都無晒爆點
前期主要寫獵人同魔女線 主角純種男獵人 開口埋開就姐姐 姐姐 男讀者見到依D劇情真係毛管戙
大配角芙蘭卡 簡娜 一個男轉女氣氛組 一個0經驗純情舞女魔女
主角日日群埋兩隻魅魔到 但係都係陽痿狀態 都唔明反正都係陽痿咁不如咪群埋魔女堆到啦
想寫性轉劇情 但係又唔夠膽寫 玩埋D擦邊好無聊
不過係熱血嘅武德充沛後期有聯動 又可以見返山哥
大家覺得 放開那個巫女 點
成日見到人推薦 睇咗200章覺得暫時無乜特別
靈境行者完本了
值唔值得開黎睇?
佢寫到笑三生去到外海打咩五魔
啲對白好中毒
所以個幾段好快咁飛黎睇
純劇情黎講值得睇下
經巴打推介開左本叩問仙道黎睇
睇左二百幾章 都算幾好
作者講到明係凡人fans 有少少致敬位
但我無睇清楚原來仲連載緊
有無人講下佢距離完本去到幾多%?
想問有冇甜故介紹? 想搵完左既故
阿里, 龍使, 全能法師, 呢D大作都睇哂
呢個同誰讓他修仙都追到live
都好好睇
但係修仙d 笑位好笑d

順便再求下有冇d 寫左一排養夠肥可以睇既類似小說
(給修仙間來點整活震撼覺得未夠肥
養多陣先睇)
比我揀多次,唔會開
半步雨果獎神作
不許沒收我的人藉好能癲 好耐無一本書笑左出聲 利申睇到第10章
最新已經
聽人講中期有大中華膠
同埋呢本好多差評,對比佢本大奉打更人差咗好多
我能回檔不死
靈異系
風格係神秘復甦 溝 我有一座恐怖屋
系統派任俾主角 主角去化解鬼嘅執念
主角可以好似RE:0咁樣無限load save
暫時睇咗一半都ok 鐘意恐怖故可以睇睇
無限load save有冇咩後果?
load save要用能量
能量就要化解鬼嘅執念 即係做系統任拎
當然主角就一定唔會缺能量
前期做嘅任都好順利唔洗load save
過咗新手期開始就要不停load save搵對策
以前呢本好多巴打有睇
聽佢地講最尾有幾個坑無填
整體上係無乜毒發位

佢之後有本新書天道之下 又係種田流 同女巫同一個套路 換湯唔換藥
即係呢個作者嘅書你睇一本就夠
咁睇黎要養一養先
裴不了個兩本都算幾好笑
好似已經完本?
有冇d 係仲寫緊既推介
睇完貓膩既間客
暫時係我心中係已完本小說top1
我應該會尼緊睇哂佢既作品
佢真係一個有良心既作者,估唔到睇左超過半百本書先睇到佢既作品
寫出尼既書好完整,可以稱得上為小說
介紹文以後有機會再打
一言難盡,總之我建議大家都睇一睇間客
一本有職業寫作道德既作品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞