台灣中華職棒啦啦隊討論區(5)休季唔悶!澳門葡京人活動又黎啦 12月24號見!

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
至於李多慧則是由韓國經紀公司負責接洽,目前尚未對此事作出回應。另外,也有粉絲向記者坦言,「他們(主辦單位)直接消失也是我擔心的點之一」,透露有寫信、寄信、甚至私訊告知都連絡不上,甚至請了香港友人幫忙查詢,至今都還不知道他們是誰,並祈求退票成功。《NOWnews今日新聞》記者同步詢問主辦單位「宏義文化」,截稿前尚未得到回應。

香港友人:而我不知道他們是誰
鳩吹到呢,講埋當日有中島美嘉同鄭中基開演唱會丫笨
所以咪一早叫大家睇路

In 老爺 We Trust OK?
今次個陣本身就麻麻 無邊個特別吸引一定要去
加埋又貴 唔收皮都奇
要睇真係睇多慧
但已經見過佢跳舞所以0興
香港700萬人
大球場無得4萬
仲要好多大陸人
其實上次Defeast銷情都係差
都係夾硬搞埋
好多都係派飛
應該蝕到仆街
陳伊喺澳牛都俾職員認到 圍住爭影相簽名
之前Yuri都有去食 職員會癲撚到點?
呢樣就係之前個多慧粉絲響 Facebook 講既啦啦隊出唔到圈既問題

其實台灣自己搞啦啦隊演唱會都好似銷情麻麻

更何況佢哋既知名度響香港更低
但係成本更高
所以其實根本真係蝕本
有人有講過寧願睇美斯都唔睇啦啦隊既
但係我相信唔多人咁講
同埋唔可以完全賴晒美斯同足球囉

不過台灣記者一向鍾意誇大 d 事 + 斷章取義
咁又公平 d 咁講
鄭中基演唱會 13/2 先開始
如果咁都夾硬講就會誇張咗

雖然宜家都已經誇大咗
為左李多慧囉
其他人真係一般

不過見李多慧都其實已經有班台仔死忠話買晒機票酒店準備黎

奈何又貴又要抽福利
所以收皮都正常
仲要美斯既飛都幾貴
可能好多係大陸人買黎睇
上次純粹真係 VIP 福利夠好
所以先秒殺
叫整體銷情無咁慘淡

但除咗 VIP 既銷情就真係...
無留意陳伊 ig
竟然有 d 咁既事?!

如果 Yuri 去
唔使認到
個個都會爭住影相
始終係靚女
Yuri 好似話 5 月晉峰個次有順便睇電影首映
個個都排隊想同佢影相
點知而我不知…
https://www.merit-times.com/NewsPage.aspx?unid=874269

中職/林襄掰了!? 傳猿隊沒有續約動作
又傳,同慈妹單野一樣,明明有個PTT鄉民鳩估之後引起討論,之後講到似層層咁
https://ctinews.com/news/items/v7x3Dw57nj
中天實牙實齒講到已經確定離開咁
東森新聞都報咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞