台灣中華職棒啦啦隊討論區(5)休季唔悶!澳門葡京人活動又黎啦 12月24號見!

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

台灣中華職棒球隊

中信兄弟
味全龍
統一獅
富邦悍將
樂天桃猿
台鋼雄鷹*

*甄選中
2023年7月25日,台鋼雄鷹宣佈成立啦啦隊「WING STARS」,未來進行4階段的甄選。除此之外,亦公開宣告若獲選為正式成員,將獲得保障年薪50萬元以上,為全台首個有公開保障年薪的啦啦隊。

////////////分割線////////////

啦啦隊

樂天女孩
球隊:樂天桃猿 Rakuten Monkeys
主場:樂天桃園棒球場

Passion Sisters
球隊:中信兄弟
主場:臺中洲際棒球場

小龍女
球隊:味全龍
主場:臺北市立天母棒球場

Fubon Angels
球隊:富邦悍將
主場:新北市立新莊棒球場

UniGirls
球隊:統一獅
主場:臺南市立棒球場

////////////分割線////////////

屎癱(之前樂天女孩香港區活動主辦人)柒事回顧(四重加密)有興趣可以自行去第四個post #1、#3、#5睇番

葡京人活動
日期:24/12/2023
時間:20:00
地點:澳門葡京人H853娛樂館
購票link: http://www.macauticket.com/

注意:
1)樂天女孩同林襄、雅涵、芷霖 係兩個唔同表演單位 合照券係分兩張唔同嘅 如果買樂天女孩合照券係唔可以同林襄、雅涵影 相反亦然 除非買曬2張

2)如果想同樂天女孩或者林襄、雅涵、芷霖單獨合照(即係1對6[樂天女孩]或者1對3[林襄、雅涵、芷霖 ])都係需要購買6張相同表演單位嘅1388位置門票 否則將會同唔識嘅fans一同合照(除非自己friend組到6個人一齊去睇)

3)上次經驗係用大會相機影 唔可以用電話影/自拍 一段時間之後會放上Facebook貼Google drive link自己拎相

韓國啦啦隊女神李多慧 聯同多位台灣啦啦隊女神 明年2月來港開騷獻技

https://www.am730.com.hk/article/418622?utm_source=am730appshare&utm_medium=copy_link
重post

呢個IG story值得研究
Galin係咪全團最堅守平時唔簽名合照?

但係
平時啦啦隊做一日店長
唔幫襯商家 就唔好要合照簽名
我係好撚同意嘅

籃籃初訪大巨蛋 十元踩場味全龍
非工作下 自動排鳩哂長龍 老鏈咁長 要合照福利
我係籃籃十元佢地 會好聲好氣話打擾到人 唔會合照
林襄大馬傑森4歲

原來林襄同期前樂天女孩李芳 大佢老公樂天桃猿球員邱丹7歲
邱丹21歲仔就求婚成功
人地唔方便簽就算啦,仲要出story串人
cap圖cap得衰

係某普通人caigoushun 喺自己account開IG post閙嘎琳雞巴
點知嘎琳本人like咗呢個post
之後普通人caigoushun喺自己個原post道歉

開IG story叫謹言嘅係嘎琳
1388仲要抽簽名小卡同海報真係你睇埋我個份。仲要20對8既合照都要抽,去都係水魚黎
1388都勁多野要抽選
樣樣都抽唔中咪搵笨7
抽籤其實有冇犯法
賭博條例
早個星期 快運做緊$1189來回機票
https://youtu.be/C3GeRZ6iUxs?si=Mm1INDdzZIVwyVrY
穎樂 多慧 曉帆上咗娛百
香港人係水魚
留港消費呀
最好玩真係上一次澳門
900睇1.5 hrs+合照
send個email去民政事務署問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞