台灣中華職棒啦啦隊討論區(5)休季唔悶!澳門葡京人活動又黎啦 12月24號見!

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好簡單,報價唔會定死一個價,有好多因素。會睇埋人地要求乜野之餘仲會睇人地公司規模。可高可低
公司同經理人咪又係抽%
當然你單job 100000
公司分40%經理人分10%藝人分50%
一睇明細就知單job有無經公司架啦
報價高低唔影響架喎
明細就唔到你班細睇啦

第一滴血
有經理人嘅
所有工作事務都交俾經理人處理㗎啦
每單幾錢都係有經理人去deal
如果你問返佢自己身價幾多佢哋都未必知
經理人幫佢哋傾返嚟嘅價係幾多佢哋就袋幾多㗎啦
遵守規定的
有骨
藝人乜都知既話當年就唔會有陳志雲單野啦

呢個限動都有 d 隱喻...
更衣室潮文 好出名
https://youtu.be/hwJrVMIvuzU?si=AZh3coZMOWAto14i

呢個 channel 好跟貼時事
之前 Jason 同襄比人影到就 po 襄應援 Jason 既片
宜家就 po 呢條片出黎
拍MV又計又要屌193老母
https://udn.com/news/story/7321/7746933

檢廉前天兵分多路同步搜索,查扣電腦、帳冊、行程表等資料,由於案情繁雜、眾多細節待釐清,承辦檢察官昨天凌晨直接到廉政署坐鎮指揮,經漏夜審訊被告人等,浦、陳二人移送桃檢複訊;四名人氣成員「樂天IU」孟潔(林孟潔)、「回眸女神」李恩菲(李庭瑀)、「虎牙女神」陳伊(陳奕如)、林穎樂(林俞廷)等人對私接商演活動是知情且默許,同列背信罪被告後請回。

知情且默許...
台灣個邊班仔腦裝水,好多黑粉帶風向
條數都唔細
仲要係陸續整理
即係唔只
睇個樣起碼過 3000 萬
更多都唔出奇

仲要其實包咗 2 年疫情少咗好多活動...
可想而知食水幾深幾好賺
難怪係咁增強啦啦隊
假設真係知情並默許
咁幾難有得留隊
就算無事都好難

今次擺明係日本人揸正黎做
攞足料先黎砌你
搞到大家關係咁僵都好難維持個關係落去

同埋日本人應該係想殺雞儆猴
加上呢個開季前既時間點搞壇嘢
好難唔懷疑呢 4 個黎緊都好大機會 bye bye

再加上就算返到去都會比人鄙視
尋日筠熹工作比人取消已經好有骨咁諷刺佢哋
咁又唔好過份解讀
西瓜都係想唔好亂咁取消人哋工作姐
講真全部都係啱價就請㗎啦
經理人私吞都唔關你事啦
你覺得佢報價高咪唔好請囉
唔係有心就唔會公開寫嘢講
仲要 hashtag #遵守規定走的市井小民
唔覺係純粹想人唔好亂咁取消工作

廠商響宜家鋒頭火勢取消其實都正常
比人有錯誤觀感或者負面新聞都唔好

宜家唔係講緊報價問題 wor
係繞過球團但係又用球團名義接 job
跟住仲要唔上報球團
同埋暗槓酬勞
唔好話留隊啦,係連啦啦隊呢行都唔會再有份,到時只可以專注做直播主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞