有無巴絲傾下舞台劇(5)

260 回覆
9 Like 1 Dislike
呢套我當時無睇
不過短篇形式最後有冇串連返個故事
無架,真係全部獨立短篇
都係圍繞婚姻主題咁
講真入場睇真係愛嚟
用再貴價睇明星最少有track record知會聽到咩
舞台係可以明明好cast都出事
咁本身未結婚應該引起唔到個共嗚? 但其實我睇D人腳都係識做戲既人
所以真係要睇好cast配咩導演 我記得之前睇個神童導演 就算有好cast配合最後個處理都係爭好多

當然劇本真係好重要 劇本既張力 合理性 會影響之餘,營造氛圍,選角都係睇有冇呢個chemical reaction
我就係鐘意呢種不確定性
有時真係會開到驚喜箱
有時就明知冇可能出事入去享受嗰故事
有時真係會想𠝹櫈,不過都好,可以同人討論下,衰嘢好多嘢講,好嘢有時反而冇咁易交流
其實如果唔係大製作 通常既驚喜都會係 第三場 尾二果個呢D場次 第一場就好多時因為唔熟 所以會有食lyrics 既情況 呢個係最不確定

不過睇到我自己本身唔知佢講咩 亦都完全無跡可循既係「大夜蕭條」 睇完我想同朋友討論都唔係即時討論到

而家無啦無朋友一齊睇舞台劇 團友熟果D都移左民
傻閪
乜撚嘢食lyrics? 成個lyric theatre食撚咗?
可能人哋係好有悟性嗰種觀眾呢
舞台劇獎被報復了
今次真係由治及興
有悟性就唔撚會睇淋液華啦
上次啲感言都估到遲早俾人開刀
由治及興係全方位無所不至
最攞命應該係請到報導731個女記者和尊子做嘉賓,請杜sir我反而覺得冇乜嘢口水佬一個,前兩者係被乜乜針對完,你就請佢頒獎
我覺得早幾年嘅聊齋都幾好睇
前兩日睇完CCDC《Living嗡 to Death》
成件事好撚迷幻,但好撚正

利申:好少睇形體嘢,亦都唔抱任何期望
窮艙守護隊

中英依幾年我覺得只有穿kenzo的女人係佳作
kenzo係好睇,但燈光設計好差,燦到我成晚標眼水
太多角色講鄉音 好難聽得清楚哂d 對白
一張天真世故之歌想2月4號飛換成2月3號場次
垃圾cityline 唔比人換

https://t.me/COWBDIEBIRD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞