有無巴絲傾下舞台劇(5)

260 回覆
9 Like 1 Dislike
林沖呀屌你
好想搵個劇本嚟睇
當年買唔到飛
有冇巴打知文化中心劇場如果剩低輪椅位,節目當日有冇即場飛買?
想講其實一水南天之前港台幫佢地拍左套放左成套上網
當日一水南天演出我現場睇喊到仆街 而家間中就會成套咁網上loop一次

不過一水南天 同 大狀王兩套 真係好難分個高低 但一水南天可能好難重演了
請問會唔會有《一水南天》嘅link?

我諗我睇/聽左十次都有,希望你鍾意飛帆寫古裝劇本係好好睇既
以前最高紀錄試過一個月內睇八部劇...
我諗我都係一個月睇過三部,果陣係同班團友一齊睇
BTW 其實你噝youtube/ apple music 搵一水南天 你都會搵到中大合唱團前年唱過好似6首一水南天既歌 佢地唱呢個版本會好聽過舞台劇版本 但舞台劇版本勝在夠即時
我嗰陣獨自睇

冇睇幾年了
好!感謝巴打
https://lifeislikeadrama.blogspot.com/

以前睇完劇會寫觀後感, 不過已經幾年冇睇
可以一年睇一兩部覺得值得入場嘅睇,我都因為經濟和家庭問題睇少咗好多,但好彩而家㨂中睇的都無大中伏,唔會覺得浪費金錢,對上一部中伏劇我覺得係天下第一樓,亦影響我再睇謝君豪嘅劇嘅興趣(當然都因為票價太貴),所以無睇天色,亦好彩無睇,因為口碑幾差下

話時話謝君豪之前2019年的但願人長久(新光嗰部,唔肯定劇名)我都覺得伏,淨係覺得區嘉雯好出色,我坐尾二行都感覺到佢勁好戲,我2018年尾才開始睇舞台劇,睇呢部認識區嘉雯
我睇最多果陣都係2020年之前
應該臨尾幾場把聲爛晒先拍
好可惜
我17 年後就冇睇了...
why?
係都唔出奇 因為當年我現場睇都無咁
不過舞台劇既野 場場都會有d唔同既
家事問題, 加埋做咗車主, 經濟負擔重咗
都正常既 睇戲最多都係用你150,睇舞台劇係閒閒地都用你150
舞台劇易中伏過戲好多
基本上都係 就算用artist做既舞台劇都唔一定好睇 但寂寂無名既反而好好睇
有時真係睇你熟唔熟劇團既人同埋導師編劇係咩人
就算同一個劇本 導演表達既方式都可以令到個戲既層次同氛圍感改變

所以舞台劇呢個盲盒係開得有D貴我記得我上年睇兩刃相交 我都唔想評論套舞台劇
囍雙飛見有白只又有韋羅莎,買左早鳥
唔識欣賞
關個劇本事?
係阿,同埋節奏一般,有一兩個短篇睇到差啲睡著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞