有無巴絲傾下舞台劇(5)

313 回覆
10 Like 1 Dislike
陳麗珠喺進劇場既劇比較唔係太香港大眾觀眾口味
加埋潘總監編劇都一定要有返咁上下理解力
講起HKREP,水中不知流主角要易角

#演員梁浩邦因傷未能參與演出,其角色將由助理藝術總監邱廷輝擔演。不便之處,敬請原諒。
睇完白湖影像
睇咗十幾年HKREP,入座率應該係除咗卡里古拉外@HKCHT第二低既一次
撒旦狂筆重演
值唔值得睇
Sad,係比較抽象,但仍然高質,係得大劇團先可以有咁多演員同埋實力五劇合一
認同,始終佢係芭蕾舞出身,套劇加咗好多身體形態動作,同一般重劇情啲嘅話劇唔同。

Btw, 小弟開咗個page,間中會講下舞台劇,各位巴絲唔嫌棄可以like下

啱啱出咗條片,講白湖映像:

https://www.instagram.com/reel/C7gvSAVPU37/
其實我覺得呢套劇比預期好

潘sir劇作來講可能呢套係五合一所以揀晒五套劇最佳既場戲出來
仍然抽象意境高但唔難明
同你講得啱,我諗除咗HKREP演員班底外冇乜ensemble可以carry到呢個劇
睇完都好明白點解會搵陳麗珠執導,我覺得係搵啱人
舞台設計我都好鍾意

希望多D人入場睇啦
始終HKREP搵潘sir接手都係好大風險
之前冇機會睇潘sir昆蟲系列
當然可能一睇故事簡介就會諗到Kafka
同會諗到係需要好重形態動作去呈現
的確,陳麗珠係充份表現到佢既風格,同潘sir呢個劇本都好夾
咁少人睇係預期之內但可惜
btw 支持你,加油!
AI時代 6月9號3點 兩連放原價
有事去唔到
有冇人睇咗 A.I. 時代與梁祝的繼承者們?
尋晚睇咗
真係未夠功力欣賞大師作品
今次加咗咩 AI 野?
我坐個位唔太靚,好多嘢都睇唔晒
應該就係有幾幅AI生成嘅畫
同埋模擬同AI對話,問下問題咁
個人覺得如果係好奇有咩AI元素嘅,可以skip

後尾個frd同我講其實要睇完舊版先會明多少少,所以套嘢比較fans service
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞