香港開唔到 Walmart,Costco 呢d 平超市 聽聞有香港超市阻住,警告d 商場,一租就會退晒全部超市

396 回覆
28 Like 207 Dislike
前面既岩dd後面錯晒
1. Donki 來貨喺日本
2.自己有做開OEM 貼牌產品
平到賴屎嗰種咪得囉
你睇下深水埗特賣城,幾多廢老呀
揸車撚尻泊門口

但你SSP嗰啲平民區位,根本無位俾你上落貨。西九龍廣場又多競爭,商場都應該無位租?
依家藥房其實都好平
香港有車、住過千呎嘅人大有人在,Costco 實係旨意做你呢啲公屋、納米撚生意啦。

你買親野都去百佳、七仔你成世想唔窮都幾難
深水埗特賣城100個客都冇一個揸車啦
人地特賣城啲野細細舊

Costco Sam 就咩都大大盒
廢老入去買一兩樣野已經買唔到
當年將軍澳新都城起果時都話開家樂福,連扶手電梯都整埋,最後都係開唔成
已有巴打講

就算舖位ok
但供應商受威脅而唔供貨, 有舖都冇用
佢自己係大陸鋪拆啲落來賣都得啦

要買港版洗鬼幫襯佢
深圳好似就嚟開
咪得嗰十份一人左右

另外有錢仲同你自己抬? 叫工人落樓下買咪得
你買親都買一箱唔怪得窮
揸車 1 個鐘先去到supermarket 你講緊南極?
深圳地大, 開得成唔出奇
連普通打工仔都出得起電雞直接揸過去買

港豬咪得啲有車撚有興趣 唔通同你拎左一箱可樂係度等巴士咩
以前KFC對出條平電梯有冇關係?
就係落去郵局個位有電梯去停車場
一直無用過
有班高層過咗嚟香港 可能真係有機開
拖篋,以其人之道 還治其人之身
你老母生到你咁撚蠢
呢班人市場佔有率有幾多
我住過千呎就係要買堆嘢圍撚住自己?
有錢佬都係有工人叫人送貨架啦
似你條撚樣行山姆就當自己係富豪咩
百佳七仔買嘢就係窮
都痴撚線
之前香港Walmart,家樂福勁好生意,而家傳緊Costco 會係香港開分店
Walmart定位都唔係賣大型物品,你去過未
其實荃灣海濱果個場好岩起costco, walmart呢啲 用地要成棟 真係得果到
用工廈咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞