[KPOP] K-POP 2023討論區 (46)

1001 回覆
1 Like 15 Dislike
張相風格似aespa
造型似LE SSERAFIM

今次NMIXX係咪 MIX 呢2隊?
洗錢咪有
第二日1,320,577
Kpop 愈來愈悶,以前睇表演,而家睇抖音
https://youtu.be/bAcYQbIk6z4?si=TPiaHdGzgvQsS-ww

果然唔係淨係首歌嘅問題
畀BP唱即刻高咗幾個level
原來典型yg風格真係要鼻塞咁嚟唱
唔怪得之後yg想求get a guitar嘅風格
由2ne1 開始都係鼻塞聲架啦
monthly listener撳就係架喇喎
我spotify exo同ateez都有sub
但我兩隊都無喺spotify投過票
正確嚟講,我喺成個mama都無投過票

原來係呢個tracklist,無入過去聽喎
我通常入kpop on架喎
上年小娟Diss得好啱,MAMA啲獎算鳩數啦
spotify tracklist入面嘅歌個別收聽率真係得mnet同spotify睇到,點final predict?
是但啦YG family都靜返冇幾個啦
2023年韓區🇰🇷 AppleMusic年榜
男團前百佔七 SM佔3 HYBE/JYP佔2

NCT_DREAM 《Candy》年榜23 爲男團曲最高

RIIZE《Get A Guitar》爲發行最晚男團歌曲

SEVENTEEN DAY6 NCT均佔據2首

get get get get a guitar!
架下已經係見邊隊紅就抄邊隊
BP唱drama都好聽
[MAMA] 在X Japan Yoshiki的舞台演奏大提琴的RIIZE Anton

影片
https://twitter.com/i/status/1729444157486153965

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3018050947

1. 燦榮啊... 哇.. 真的是王子殿下呢,好帥啊

2. Anton居然用大提琴演奏Endless Rain,真是太棒了

3. 我以前是演員沈惠珍的粉絲,看到孩子這樣好好地長大了也讓我覺得很欣慰

4. 真的是世界觀衝突!! 這個舞台真的好棒

5. 天啊,Anton的人物設定真的太超過了,怎麼辦

6. 居然可以看到尹尚的兒子和Yoshiki同台,真的是意想不到的組合

7. 簡直就是電影男主角

8. 啊~~ 所以那個有在游泳所以身材超級厚實的美少年不只臉長得帥,還會拉大提琴?

9. 天啊...... 到底有什麼是他不會的ㅠ

10. 哇,演奏大提琴好帥

11. 我知道尹尚反對Anton當歌手的原因了..ㅋㅋ 但幸好他選擇的是能夠將擁有的能力昇華為魅力的偶像

12. 尹尚就算不吃飯也會飽吧ㅋㅋㅋㅋ

13. 我現在彷彿尹尚上身一樣,超級欣慰

14. 哇,我還以為要很久以後才能聽到Anton拉大提琴呢ㅠㅠ

15. 拉得真好,在高把位的顫音也演奏得非常穩定

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)

太子咁flop都可以上台表演

幾時輪到wuli hot girl gigi上台表演淡淡定定講成分鐘英文?
屌一聽就知咪嘴,原來真係咁多人聾
唔怪得而家Kpop 9成都咪嘴,反正冇人聽得岀
我講jyp抄lesserafim俾勁多人負評勁小氣
得閒俾負評 不如買多啲碟 幫佢哋完百萬女團呢個夢
DAY6
與其攪咁多簽售
JYP不如認認真真搵返首好歌返黎
有首好歌衝銷量點都好過你開多一百場簽售死chur玩殘d成員同fans
傳aespa參加Benq公司尾牙

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞