一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (6)

199 回覆
2 Like 2 Dislike
登打士街樓上舖Hairgu_s幫襯完到依家都柒到唔敢照鏡+傷咗頭皮
洗剪染都同一人,耳聾兼態度閪撚到仆街。
1)幫你洗洗下頭走去接電話答人claim車保,我就濕撚住個頭瞓住等起碼5分鐘以上
2)漂染痛撚到癲。以前幫襯過3間舖頭漂染,都只係似俾針吉一吉刺激幾下。從未試過燒傷咁撚痛,由染髮到洗頭到吹頭,個頭皮都好似俾火燒緊咁
3)留緊遮頸短頭髮,問條友平時可以點夾頭髮,居然答我因為我頭髮太短所以冇得夾,要留到及肩先可以夾下內卷日本求其搵件短髮男/女都識答啦,不學無術到
4)溝薄就話我頭型唔啱溝薄頭髮,求9其剪兩剪,同冇剪一樣,依家兩邊頭髮厚撚到仆街
5)剪前面陰呢下經典,第一次剪到中間忽頭髮縮咗上去「凸」字咁叫佢剪齊啲整體「掂眉」,平衡番成執前面陰。第二次佢剪撚咗做「眉上」仲要執前面陰同對眉相距咗起碼3cm,真係當堂想跳落街死咗佢條友仲要覺得我唔啱露額頭,剪完喺我面前好誇張好大聲唉聲嘆氣搖晒頭
埋單盛惠$1600,真係陰質錢嚟
依家頭皮應該傷撚咗,生粒粒+狂甩頭皮(由細到大都冇呢個問題)。有朋友仲俾間舖誤導以為痛到癲+甩頭皮好正常 成個頭剪到俾狗咬過咁衰,速剪手勢一定好過條友依家個頭衰到要等啲頭髮生番出嚟先俾到其他髮型師補救
點解而家先睇到
見ig啲奶茶色幾靚去搵佢整
點知上到去首先係等左勁耐(起碼1個鐘
一嚟迫你upgrade漂粉+treatment
wts confirm咗最少三次一千頭 最後張單二千蚊
因為reception要收工要埋單先 要拗自己同髮型師拗
點知一同佢講態度180度轉變。。。
本身佢算跟得足我個頭
一見到我show wts要講錢即刻黑面比助手做
最後佢當然冇退晒錢俾我 臨尾趕收工同我講整唔到想要隻色 問我差唔多得唔得
我最後無揾到佢呀因為睇ig唔太係我鍾意嘅style, 我鍾意歐美啲嘅balayage
真係勁shit⋯仲有人唔信我
最尾隻色出唔到有冇同佢拗返?。。。
佢話7日內都係唔滿意再約時間整過
都費事再去 一陣洗濕個頭又係被湯
咪撚去諾士佛臺個間hand____.man
入到去帶你坐底 等成粒鐘先有人招呼
講左兩三句就走左 又繼續等
講左話前面瀏海 分兩層 面個浸電
最後成個瀏海無電到 淨係電左頭頂同後面
但電果啲位都唔明顯
事前已經同佢講左話想電勁啲
出黎同速剪無分別
仲話我個電髮係咁 一係就應該電另一隻
咁我都算數 比佢搞左4 5 鐘 又肚餓又攰
埋單聲都唔聲比貴多300 原來用左隻唔知咩藥水
事前無講過要比貴啲或者加錢 淨係好堅持話要用
你講聲先條氣都順啲呀 張單都無寫係咩要加錢
cls 唔會再去呢間閪野 想伏下或者錢多可以試下

想報料更新懶人包,但TG link failed左。
jackychan_stylist

個態度串過馬撚 完全同whatsapp唔同

一開頭已經話你一定要做treatment
咁就加到二千四蚊 本來染先千三

佢拍片同你實際睇係完全唔一樣
因為佢嗰間舖頭個燈光係超光嗰種
我整highlight 淨係hi咗幾條
唔講都冇人知我整咗

仲有 幫我剪頭髮 冇咗一汁

唔明點解會咁多人幫襯。。
咁多位巴絲請問有冇男士髮型屋推介
主要係留左好耐頭髮
想剪短但又唔知咩髮型啱自己
想搵一個髮型師可以幫手直接設計埋髮型唔使自己諗
Thank you
睇list 今日搵左 kyle.w_hair 剪
男剪 本來有D驚因為大部份都係女推薦佢既電同染
好好 唔hard sell 冇隱藏menu 收費 係收幾多就幾多 唔似某d salon 會標低價 但係一入去就sell 你 做treatment 唔做就hea你 但一加treatment 可能就2000+ 先落到樓

本來係想電同剪 但佢免費幫我check完頭皮狀況
之後建議我唔好電住 因為睇到好明顯係之前 係其他salon 整完 keep得唔好仲敏感緊

依種良心髮型師真心推薦大家可以搵佢試下
中間會同你傾點剪 點解咁剪 而唔係一刀切剪到最底 先發現太短
抵佢最近其他人行程咁淡但佢都係full booking

佢冇account 我就唔set member 等佢睇到
kyle今日多謝晒 養好返頭皮之後先搵你電
女仔中長髮 齋剪 有冇邊個髮型師推薦
有無人幫襯過ew.hair.group
有冇巴打剪過尖沙咀 honbu 好似好日系好正咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞