一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (6)

279 回覆
2 Like 3 Dislike
請問mika 如果染頭髮會唔會染到好醜樣?定係正正常常
搵到間剪得好既單剪鋪,但超多人
將軍澳有冇邊間好
睇返之前啲post有人話ryen_hairdesign.hk整得好
想同大家講返伏已中
上到去等咗陣先見到佢 行埋黎成陣煙味
除咗一開頭揀色同sell你做焗油
基本上冇見過人
同一個時間接咗5-6個客
最後連頭都係助手吹完 佢行埋黎睇睇就say bye
個頭染完兩日洗完就一達達

有冇人搵佢剪過中環salon 剪染千三蚊 仲平過我尖沙咀整?
會唔會有伏 定係尖沙咀班友依定加價加得太狼 所以同中環睇齊咗

呢期碌ig廣告成日見到佢
ig啲相都ok 但作品好少

但襟入佢公司 xenter個ig全部明星嚟 JM Eason YT大哥都係呢間整
正常明星salon唔係剪個髮都千千聲起跳?
Lm
呢間靜撚到閪,呢啲old school 大場已經不復當年勇,新升都冇客啦
有冇人去過依間?hair logics
有冇剪女仔頭剪得好嘅想剪個好嘅髮型
同問!
琴日去左尖沙咀the one10樓,最差嘅經驗!!!!整完個頭唔好睇,服務態度差,吹頭又頭到我成面水!可能見我毒就hea9 我,宜家好想搵個人剪返好
有冇人剪過base_6_hair
咪又係慢活嗰個老細嗰班人
係尖沙咀The one 10樓 Salon AME屌佢老母
仲要吹頭卡撚住啲頭髮sorry都冇句

ig: kuro.hair.stylist

網上睇到唔知真偽 自行判斷
上網睇有Whatsapp對話圖同影片
唔知出Facebook post係咪同一位客人or model

萬一網上講有病係真事
做佢model 同客人(同男朋友)都要小心

聽聞出軌 同客人同model發生關係
欺騙感情,錢 問客人同model借錢冇還

同客 / model上床 同人講想結婚 (黑人問號)
性關係之後,都唔知客同model個名
難聽一句係呃蝦條 又食又拎

因為女朋友之前ig約過佢公司
公司搵過呢位髮型師幫佢整頭

整完佢Text我女朋友 教我女朋友點化妝
用乜粉底 咩唇膏胭脂 etc
仲有好多無聊日常事 食飯放工都同我女朋友講?
嗰陣已經奇怪做髮型師做咩text 我女朋友講咁多唔關事既野?
當自己係我女朋友人生導師?定朋友?
嗰陣已經叫女朋友唔好再覆佢同unfollow佢

原來有前科!
嚴重影響髮型師專業操守
請各位Ching小心大家女朋友

“聽聞” 做盡壞事 例如打女人 打動物
(因為我女朋友有養狗同我女朋友講
自己馴服動物有一手 然後好似想約我女朋友放狗 )
諗起就嬲!不吐不快!

ig: kuro.hair.stylist

單純睇作品好明顯P色
而且P完都唔好睇 仲迫客拍片扮可愛

好彩一早叫女朋友唔好理佢
佢已經唔喺呢間salon整頭
但一直還未搵到一個最合適既stylist
求介紹 希望唔好尖沙咀
全部都係伏唔知仲可以去邊間
https://www.instagram.com/reel/C9zwhW_yFdb/

本身晏少少追post
花生差啲都冇得食

今時今日想出旺角電剪個韓仔頭仲有邊到靠得住
同問 近排想剪短頭髮 但又唔需要染
同問
想知咩名同邊個師傅剪
有冇邊隻髮泥gel完有金/啡色?

有冇人試過 伏唔伏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞