一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (6)

187 回覆
2 Like 2 Dislike
搵過list唔見ivan_chan_stylist
想知伏唔伏
長知識 多謝
elaine_hairstylist好唔掂
見伏list冇佢,諗住試吓,點知伏到爆
遲咗半個鐘先到,仲要同一時段serve5-6個人,大家你眼望我眼咁等咗佢半個鐘,但一嚟到冇任何道歉
然後整頭過程除咗剪頭髮喺到,其他時間包括上電芯最重要嘅部分都喺另一個人整,我都唔知我約既喺佢定另一個人
唔會再有下次
補充多啲,嗰陣個頭都未乾晒就叫我走
同埋我同佢講電完之後個長度去到胸口位,最後去到鎖骨低啲啲
試左觀塘Hair Theorem
Woody 漂染highlight
真係好professional
我好少特登留言讚
佢對漂染好有熱誠
同埋同你揀色都好細心、好有耐性
解釋得好清楚
Highlight 做得好仔細
同埋漂完之後髮質比起之前其他地方漂好好多
真心推薦絲打想漂染可以去呢度
千祈唔好去尖沙咀嗰啲工廠式漂染
個體驗完全係兩回事
(以前去過,TST嗰啲真係好多影相好靚嗰啲都好伏,個髮型師完全冇heart,一次過做幾個客,你幾個鐘頭裡面夾埋都唔知有冇見到佢5分鐘,同埋完全唔係IG相啲效果)
我都係呢間染 去過幾次都滿意
試左中環剪韓仔頭
880$ 好貴 對我黎講 但出黎效果好好
Lm
Lm
試左屯門一間salon做漂染,有2間分店,髮型師親自處理,見到一日唔會接咁多客人,價錢對我有啲貴不過暫時見到個效果還好
尖沙咀垃圾髮型師is. morton_
我認衰冇睇清楚嗰表就走去染+剪

首先坐咗半個鐘先埋位,一嚟就hardsell,明明冇漂過頭髮就係咁踩啲髮質有幾差幾差,最後肯加錢做treatment原來唧兩下就完事

同佢講完想染咩色連色板都冇俾我睇,冇confirm多次就直接染,最後貨不對板,霧啡色變黑色,仲深色過未整之前

染完頭等剪頭髮都等咗七八個字,仲要剪剪下走咗去好幾次,最後pat陰俾佢剪到岩岩巉巉坐咗四個鐘但大部分時間都係9等/助手搞,佢親手整嘅半個鐘都冇
剪頭髪咪幫襯https://www.instagram.com/hermanlee_hair?igshid=YzVkODRmOTdmMw==
偷人隻狗
喂herman_lmh你俾返隻狗人啦 (2)
https://lih.kg/3582235
有冇免漂染髮髮型師推介?
見ig好多廣告驚中伏
因為頭髮濕水
1.氫鏈鎖
氫鏈鎖係鞏固頭髮蛋白質既其中一個鏈鎖,令頭髮變硬! 而水會將氫鏈鎖斷開,所以會變軟,頭髮比較容易因為磨擦而受傷。吹乾會連結返,變返硬保護頭髮!
2.頭髮無鱗片
因為頭髮係ph5-5.5(弱酸性)既時候會最健康會閉合得最好。而平時大家接觸到既水大概係ph7,所以平時頭髮一濕水就會開始打kick 係因為無鱗片打開咗,令頭髮表面凹凸不平,咁如果遇到磨擦會容易受損!加上唔吹乾就會令到毛鱗片唔能夠閉合,會打開全咁乾,所以唔吹頭會變得毛燥!

就係咁解
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞