機械人完成品綜合討論區 #32 謝絕老翻同炒家 展望24年

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
5年出到算好了
己經唔預佢一年一隻己經好厚度

超龍神都未找數
想佢出獅人鳳
3套最鍾意佢
阿死尋晚diu 9 d4toys
我都想屌, 古鐵仲未到囉, 響佢官網訂比佢當狗撚
計箱體重積好正常
箱體積重好正常
想問下大家會係邊間訂野?
今年上半年會唔會有戈修羅彩模呢
我覺得無

無期望無失望
超龍神都仲係灰緊
戈修羅有咩可能咁快
超龍神半年前佢話搞掂分體合體design , 但就仲未得, 不過bandai 都撚左咁耐先話出

戈修羅今年開到訂都當佢贏
上年聽佢話分體合體部分要等版權個邊批,唔知會唔會日本個邊有嘢要佢改呢
弋修羅個分體合體應該簡單啲,可能個比例會咬得緊啲都未定
佢出到無斷手斷腳都買架啦

啲合體機械人要顧變型合體造型太多考慮, 所以啲廠都唔係好想做
Sky X 同 Blitzway 都金屬感太重,做唔到動畫隻消光感
BTW Sky X 隻黑三一手臂向上舉起個關節勁實,實過紅三一勁多,你地有冇呢個問題?
CCStoys: cut哂啲合體佢,平啲實淨啲手又靚啲
Pose+ 啲野個概念係好好,但玩完真係會有種攰既感覺有時好多野簡單複雜化,不過佢出得慢應該唔關合體事,堆三一好似冇合變都就黎夠一年
啲三一間間廠都出...出到無眼睇
我又覺得合金算好好,雖然同時多間廠出,但佢地各自定位都好清晰,Sky X 就高可動+大隻+格納庫,Blitzway 就還原度高咁,Pose+ 就路線明確之後要出啲咩。

反觀 1/12 果面呢排幾間副廠係咁推沙漠同重甲batman,隻隻差唔多,完全攬炒 feel,咁睇合金呢面就算出同一樣野都可以叫做百花齊放 (掛)?

明天..
隻野真係差個翹手pose 就100 分完美
雙手都舉唔高出double buster collider,點叫完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞