機械人完成品綜合討論區 #32 謝絕老翻同炒家 展望24年

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
新手 想入一隻 三一/真三一/黑三一
點擇好
唔係趙生, 買得啦
除非你好鐘意趙生, 咁就等鐵機巧
我覺得大贊卡專登平少少
到隻2號機先至貴, 因為食硬我地嘅
世界最後之日版?
仲有咩考慮因素, 講多啲先俾到意見你
其實係想擺啲型post
應該唔會成日囉黎玩
個人無咩大preference
唔介意裂甲 魔改唔好太多is okay
想有支架 可以擺啲飛既post
無得變型賣隻馬俾你都照食

不過睇左bandai 個隻, 都想知千值個隻可以點搞, 你換件就變左同bandai 個隻一樣玩法, 係大隻啲咁
三一有咁多隻 又無preference, 好難推邊隻俾你…
如果想型 要支架 想飛, 可以考慮下ccs 或者相對平既metal build
有無邊隻係個build 最好?
或者咁講 如果只可以買一隻 三一系列
大家會推介邊隻?
so far sky隻三一唔錯
真三一就買嚟緊千值再販,修正左條腰,唔好買riobot嘅二手,因為副骨嘅問題會腳軟
bandai仲搵到平貨都玩得過
或者等埋blitzway嗰隻公佈detail先
真三一的話,等埋blitzway x moshow嗰隻都唔錯
如果30幾CM高大贊卡加隻龍捲, 應該大陸廠隻呂布咁宏偉. 咁應該6000一套就想衝
哩樣真
要型既一定係ex 隻真三一
可惜哩隻真係變左雕像
睇完pose+ 隻三一 好想等...
如果係三一/黑三一 我都係覺得每個都差少少

真三一既 我仲諗緊
個人係最鍾意流龍馬既(黑)三一
但龍捲變穴馬個size大成倍咁制
就算跟bandai咁換件變形個比例都唔會好去邊,真係重新出過一隻符合比例重好
岩比例ge穴馬應該同gm arms 差唔多
BLITZWAY 黑三一
Sky studio 隻黑3好似靚d,有裂甲
外型黎講站時係佢最好,但可動就sky ,
真三一就一係Bandai或千值
直接出馬
造型優先得唔得
+1
之前機戰直播寺田有講過兩個方向
一係就淨係馬型態
一係就有得變形
而家仲研究緊
純個人意見
Getter嘅話,
唔計可動, 剩計外型
魔改頂點一定係佐藤拓個三隻原著版
新出嘅其他巴打已補充

Getter Dragon/真 Getter Dragon
產品太少, 得合膠魂同老千揀

真GETTER
除左EX個隻斷腰斷翼版
出面任何一隻都OK, 同意老千等新版
個人會睇韓廠X支廠個隻
支持齋馬夠做
要變形的話, 兩頭(可動/造型)都唔會到岸
仲要貴
講真我唔想變, 今時今日咁多細節, 肯定可變又要搞成粒鐘左扭右扭跟住擺一世 你不用直接比隻靚既我仲好, 不過咁樣缺點個盒唔知要幾大
啲手手腳腳再裝返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞