[叒係深夜西車] F1 2023 巴西站 討論區

1001 回覆
2 Like 19 Dislike
其實binotto上場之後就偏向個尾無乜下壓力
但Vettel唔岩渣既,你見18年之後既upgrade都係偏向咁
然後就開始出事啦
佢地aero唔得,就谷晒去直路 18年部車俾人hi一hi都會spin
跟住果幾年你地都見到 成部直路車黎
2020之後部車都係朝住呢個方向發展
不過拉利部車係慢速灣反而有驚喜 但中高速灣都係咁鳩樣
而家四眼仔走左 即係又轉左人研發
今年部車咁,即係下年開始清(鬥)走d前朝舊人,
亦都覺得會有d預有咩新起色
無乜起色又俾炒領隊 一個loop黎
同Man united 一樣姐
近幾年係連條胎都舞唔掂呀
一上白胎就完全慢晒 真心唔知想點
明明上年都知道個問題 今年都重係咁 你就知拉利部車根本無乜太大變動
同埋拉利內部自己都好多問題
分好多派同好多權力鬥爭 之前個ceo櫈都未暖就88
我覺得佢都幾睇重個brake
拉利平治大牛呢d大隊真係岩佢渣
如果拉利要佢 唔知佢會唔會試
再早幾年迷圖而撐垃利+獌+猢
同時一齊低潮
佩狗前幾年係中遊
對比其他同grade既車隊咁緊係養胎緊
Max 上大牛頭果幾年養胎都唔係特別出色
不過今年都睇唔到d咩 但如果食clean air都整死條胎既話
佢就要比翻個冠軍出黎啦
好彩 我對49k無興趣 kobe退左我就無睇湖人
不過淨係果幾年 都俾拉利搞到我好鬱
而家開朗左幾多
與其話養胎 不如話之前果段瘋狂Q1Q2出局嚇怕咗佢
宜家旦求穩陣入咗Q3就算
正賽就追到就追 追唔到就拎分保世亞
結果呢場正賽起步靚 心雄想上頭位就出哂事
宜家猢復興緊
F1又冇話撐邊隊
唯獨獌要揀波睇
但心理都健康返好多
主席主場T1個動作ok, 起碼有機會搶位都去搶,當然炒車就結果唔好啦咁,但起碼佢肯試。

要主席過車真係
垃利高層想拎返車隊控制權先挖kimi同逼老舒係monza宣布退休
如果keep到Domenicali個班人,點會做咁多年小丑
Domenicali自己都係小丑之一啵
反而係唔想Todt班人坐大
但無佢地 又點會有拉利皇朝
件白頭佬先最搞事,死攬kimi、逼走班工程師過平治
白頭佬wor
佢係度果時戰術好過而家先啦
同埋攬kimi都好正常 果時kimi真係願意讓俾vettel上
唔會同佢爭
四萬真係愛回家嘅話
佢揸到保子17-21嘅level就收貨
Domenicali已經係比較似樣個位
之後一個不如一個
F2007 F2008 好多野都係三巨頭carry 過黎,架車就一定唔會差, d 人走晒之後09 大改例開始內部咪搞唔掂

F2007 咪Aldo costa design , 咸W05 06 07 08 09都係佢

其實2008 都好多鳩野massa 先跌冠
都決定唔到邊個1號2號車手
18唔得啦 暑假後平治紅牛起哂機
老舒當年都係帶走咗成個beneton個研發班底先有日後嘅拉利皇朝靠原本班意粉佬都係死得
拉利要佢嘅話2019年就去咗啦
19年拉利要簽新契仔
點都唔會簽4萬啦
果時係拉利自己問題
kimi開到聲話 你係咪要我讓俾seb 係既話你直接同我講
係拉利車隊唔知做乜9係度呢樣果樣 可能覺得佢係拉利wdc
唔方便咁樣講wor
但明明當年雞走kimi既就係拉利

Kimi係表明晒會幫手架啦 果2年都好明顯係Vettel 鬥Ham
暑假後都係差唔多咋嘛 平治多一個bottas咁囉
係拉利自己aero做得唔好咋
紅牛果年鬥條撚 係開季4萬撐住先叫大隊
暑假後返黎Max都係同Kimi Bottas得閒鬥下咁
引下戰先

有無人覺得大頭淨係可以共富貴,佢唔會同車隊共患難
佢好多次見車隊表現下滑,或者唔合預期就跳去另一隊,但係好多時隊車用多幾年已經去返合理嘅水平。老麥如是,垃利都如是

諗下如果佢有時肯等多幾年,唔知佢嘅feedback 可唔可以幫車隊扭轉劣勢,自己贏盡
白頭佬攬Kimi先最合理
白頭佬一走Kimi退
結果咪就係內部兩個車手爭囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞