[叒係深夜西車] F1 2023 巴西站 討論區

1001 回覆
2 Like 19 Dislike
https://youtu.be/kvBLZ-znvPw?si=lXBiokjtGV6EKgKW
最緊要架車個brake fit到四慢個skill啫
咁嘅環境Kimi 都可以champ
真心勁
做到連圖都做唔到嘅成就
馬沙bb都做過24秒champ
就算zero sidepod時,架車開始正常返時咸上力有貨交都值得睇下,雖然佢成日怨婦mode好褸屌。素都想睇下佢點追咸

四萬我鐘意睇佢雞車變摩托多過爭企凳仔

成個grid 20位車手最想睇係角田同Oscar仔會成長到點
啲攞線真係CLS
佩狗下下都攞唔盡條線
如果唔係架車勁 真係收得皮
唔夠鬥啫 但會鬥囉
最尾個彎唔應該用geometric racing line衝線 用late apex先會更快掂到條終點線 好似跑鈴鹿咁
諗唔明點解主人用錯線
Kimi個陣老舒王朝餘暉
老舒啲人走晒之後最多都係鬥半季
我覺得係因為主席對架車個尾無信心
驚甩出去所以攞唔盡條線
點解
咪主席On 9囉!

呢啲真係壓力太大有時令到睇事物會睇漏啲野
可能佢跑sim嗰陣冇乜點試過 或者係心態同實力問題
佩狗D攞線衰到乜咁
真係靠部車屈機
我都覺kimi咁啱食到水尾,當然kimi有料,咁啱2007有埋運就champ到。好似2007同08架車都大概跟返2006個框架所以呢兩年都好competitive
簡單嚟講係主人冇信心
但係某位巴打話主人回復信心
都係,同埋架RB都係傾向oversteer而Perez 應該鐘意understeer車所以佢無信心入彎都好正常。比較返ric明顯ric差不多每個braking zone都贏到Perez時間就知Perez每次要早brake去等架車settle咗先敢入彎,所以佢就要行geometric line
其實racing line唔係得一條
個個車手driving style唔同自然有唔同渣法
你會唔會話大頭推住頭入灣衰
我唔知有無記錯,我記得formulaaddict係autosport magazine啲spin-off嚟,所以都係啲專門 F1記者搞,所以我覺得信得過。

Data就應該係用GPS加架車嘅telemetry就睇得返架車喺邊個位做緊咩嘢。(有錯請指教)

至於記者點攞到data就唔清楚,我都想知
好難想像如果咸蛇rookie season 就champ
班咸粉會惡到咩景況
仲要多謝咸自己係強國站食沙
再早幾年係12點正賽
2019年巴西取消左夏令先變咗係1點/2點
好似聽過ric好鐘意late brake, 所以條片見到主席入彎會比ric追到但出彎就會比主席甩
當年老麥架車fit唔到last brake style所以佢渣唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞