[叒係深夜西車] F1 2023 巴西站 討論區

1001 回覆
2 Like 19 Dislike
好似就係咸蛇單嘢之後上海條track改咗入pit個gravel
唔係佢自己玩到見鋼線入唔到pit先食沙?
四慢late brake係殺手鐧
係overtake先用
平時四慢係鐘意早brake 早出彎
宜家係佩狗唔知玩乜鳩
隻隻彎都勁早brake收油
但出彎又遲過人地先比油
完全靠架車個速度盡量cover返損失咗既時間
early brake+geometric line先養到胎
跑正賽好有用但係幫助唔到佢去攞分爭P2
Ric嘅超late braking技巧我覺得喺依家low profile tyre時代下唔會再用得好,以前佢late braking時都會周不時有輕微lock up咁完成成個braking zone入彎,依家lock up親條胎都無運行
明明主席佢以前係叫養胎大師
但覺得今年胎耗控制上佢好似輸Max
Max仲要愈推愈有
喺Miami 用舊黃追過主席條新白
之後主席信心崩潰咗變成佩狗
四萬張相黑到咸狗咁
主人過氣啦 好似自從揸ground effect車之後佢嘅養胎能力冇咁突出
而家嘅秦仔養胎能力勁過佢 仲要FW45下壓力不足 而秦仔條胎可以stay very long 連最拿手嘅嘢都做唔掂 係咪要退休
素膽咸真係完全唔岩班
特別今季最肉酸
問題係排位 養胎做乜鳩
主人跑Q嘅表現令我覺得佢當咗正賽咁跑
佢喺墨佬站嘅揸法唔似push the limit 追求圈速反而係好穩定咁行
所以衰啲講句 佢跑排位似養胎
所以真係要佩服同時支持紅色球隊同紅色車隊嘅人
Max 一入f1已經好保胎
主席冇其他嘢好讚咪讚保胎大師
其實拉利內部係咁 完全唔意外
不過當時我都有話佢係25仔
但而家事後睇返,17年既aero+胎耗,胎溫 都係最好
如果玩多年 配埋18年副偈 真係有機會砌贏
所以迷紅軍既人 死心啦 唔會有任何希望架
內部重衰過特區政府咁
果年原班人馬咁滯 邊會有之後果十幾年既野發生
老舒退休都係唔想馬沙走
佢話如果繼續揸 是旦一個都會無位
不過都證明馬沙擔唔到大旗 08年後尾都係明顯差d
似淨係識得咁樣揸
乾濕地 又無胎 我會覺得佢係真心黑仔既
我諗而家既垃利就算老舒 / 冼拿都champ 唔到
長期帶頭梗係保軚
唔洗鬥車爭好遠
洗鬼08年尾吖
當年英國站已經show到咸狗手車高馬沙兩級啦
當年我記得係垃圾唔比Alison 放假處理佢老婆單嘢
變相辭職再跳蹧架咩?

如果Alison 留低係垃圾,181920真心相信會champ 到

最無辜係圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞