醫科生駕寶馬撞鐵騎士至重傷 官稱不能因被告背景而仁慈 囚10月

399 回覆
330 Like 57 Dislike
首先 罰撚左一世停牌,永遠唔可以駕駛任何交通工貝先啦仲出黎害人
呢d case 賠到幾多?

個受害人都 腦部損傷幾嚴重咁...
我講緊嘅係交通燈設計有問題會令人中伏,但我冇話個醫生仔係啱定唔啱。只係針對犯法嘅人而唔去檢討交通燈嘅設計,遲早又再出事
兩樣都需要做啦
讀咩醫生呢,考警犬咪無罪囉,最多社會服務令
邊個教你見到紅黃燈就開車
你真係戇撚鳩 睇你個死款都係揸部垃圾車就當自己係車神嗰啲廢物 講撚到要職業司機熟路先識睇燈 識揸車咁 咁你睇唔清咪唔好去住囉 仲要歪理當真理 乜撚嘢箭咀裝你彈弓比人玩死?支燈就死嘅 人就生嘅 仲要講到自己弱智咁唔熟路就唔識睇燈嘅話 唔係好應該著撚埋箭咀綠燈 用下你隻死人眼望清楚 再用你個豬腦諗清楚先比油起步? 真係唔撚明圓形黃燈又點撚樣 你真係咁趕時間咩?望清楚先出唔撚得 趕撚住投胎? 同埋你都識講黃燈係叫你準備啦 咁點解又會踩緊油比人“裝彈弓”呀 有牌嘅話唔該你賣車剪撚咗佢啦 馬路炸彈
取決於犯錯嘅程度,例如超少少速淨係罰錢,超得多就會記埋分
其實我唔係好明點解法律唔係報復式加害者受嘅苦不及受害者邊叫公義
所以香港唔揸車搭巴士地鐵最安全
10個月唔係仁慈係乜
冇,刑事罪行係政府告佢,家屬喺呢單官司係冇身份咁做
同死左無分別
呢隻燈應該係一係就右轉
一係就直去加右轉
唔會淨係得直去嫁麻?
又話已經行過幾次
應該真係純粹唔小心
唔關燈的設計事
你覆呢啲attention whore佢仲開心
咁唔小心點做醫生?
請咗律師先教佢寫咁多求情信
有冇睇breaking bad嫁
一係揸坦克車出街 自己真係無曬責任
起碼兩個蘇,你指邊個?
又唔認罪又剩擺明完全無悔意
咁都只係10個月
痴撚線
人地斷送左一生
先判監 十個月

同台灣垃圾法律有咩分別?
仲死撑話睇撚錯燈嘅撚樣

我講梗全部在座死撑嘅撚樣

都係垃圾

燈都唔撚識睇就咪撚揸車啦屌你個閪
據我所知已飛,我係佢師妹
由出事嗰刻已經call 律師,堅稱無辜,係咪到依家都未同傷者道歉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞