醫科生駕寶馬撞鐵騎士至重傷 官稱不能因被告背景而仁慈 囚10月

399 回覆
330 Like 57 Dislike
條路得直行右轉,燈又得兩盞,唔通左面俾右轉睇,右面俾直行睇?
屌你老母盲嘅仲學人咁大聲理直氣壯話人地無揸車 大大個箭嘴燈都可以睇撚錯仲咁多壞話 希望你係無牌鳩嗡 有牌唔該你剪咗佢唔好出嚟害人啦仆街
唔認罪都係十個月
香港同交通相關既罪責幾時先可以更新下
我係你真係收聲算
仲未柒夠?
Med未grad有寶馬
就算俾人飛都好易再搵啦
驚閪
屌那媽 仲要#64 原來又係自己留言嚟 自我中心到呢 仲有 邊撚個教你黃燈可以起步?你個牌係咪淘翻嚟架 唔該你去開邊頭講聲啦陷家鏟 唔好害人
你都識講唔係直行就右轉 得兩個方向咁簡單都可以搞撚錯 令人混淆?
本身有錢仔
人地畢咗業啦ching
係囉 醫生又點 警察就話姐
外國勢力赤裸裸危害國家安全,應判死刑
至叻就你啦,以為自己揸車永遠唔會睇錯,喺馬路上最驚遇到你呢啲咁有自信嘅人,估計個醫生仔都好似你咁有自信
請睇#64
直頭要驗腦
坐完出嚟行醫又一條好漢
換幾多女都得啦
俾佢撞條友就慘啦 一世都冇幸福
睇埋#203
腦部處理信息,一定係最直接
你用圓形紅燈 圓形黃燈
總有人會奶野
唔好同我講
點解有人睇到
交通設施設計原則係要將意外機會最小化
改用箭形紅燈 箭形黃燈只係簡單勞作
點解唔做多啲?
香港法治真係世界一流
判刑公正無私
可唔可以唔好copy and paste
有冇法律朋友解答下我以下問題

1.點解法官可以預計到佢一定最後會做醫生或者做到去貢獻社會?你唔比佢最後做補習天王etc

1a.如果佢第日因為某d原因而做唔到醫生「貢獻」唔到社會,律政司係咪可以上訴加監?

2.何謂貢獻社會?我收合理既人工做番自己職位既事情,點解可以理解為貢獻社會?你唔比人工我,我咪唔做野囉。你今日比10萬我,叫我付責

2a. 有人今日比10萬每個月我,叫我負責每日清潔香港某區,清潔得乾乾淨淨。我是否可以介定為有貢獻社會?
冇揸車經驗既人先會講得咁輕鬆
由A去B,我可能經過十幾廿盞燈
唔可能所有司機都係行固定路線既巴士職業司機
對呢十幾廿個路口都瞭如指掌
腦部處理訊息一定係最直接
見到圓形黃燈著起
get 到既意思就係所有方向既人準備
跟住先裝彈弓出返箭咀綠
可能已經踩緊油
一覆漏眼就比人玩死
會錯意我係唔會開車 比人砵都唔開
打死火燈 等佢爬頭 跟佢渣
大佬人地條命 你一句會錯意就試下?
On99
公乜道啊你試下搵佢堆新聞,呢條友乜春都重判,係爭在個語氣有時好少少
認真 你唔好渣車 無論點 如果我係路口第一個
我會一定見到綠燈諗多一秒先行
跟排就望一望跟車行
條友真係影衰曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞