[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (39) - The Red Room D-9

1001 回覆
25 Like 6 Dislike

見啱啱咁多人問點去酒店,所以意圖或企圖搵少少資料
如果你係深夜到,去江南既N6000原來只係開到0110 呢度先自膠一粒
所以巴士只係得去首爾站既N6001
如果你係luxury tour,0445就有6704頭班車去到酒店門口,不過咁早有冇得check-in就唔知
Econ話0410就有6009,Urban Place係우성아파트落,Hotel Peyto Gangnam係뱅뱅사거리落,但係注意佢只係開到2100
個人經驗係搭巴士舒服又唔使逼,好彩既仲可以一程車到,不過巴士貴過鐵,特別係去遊客區既線,例如6704
不過中途站落車既關係,識少少韓文會好d,一係你直接比站名/酒店名比司機睇

大家玩得開心d,記得放多d閃光文番黎,同埋幫我同朴秀榮打氣打大聲d

咁早去酒店無用

deluxe 下晝2點check in
econ 下晝3點check in

如果你係深夜到,去江南既N6000原來只係開到0110 呢度先自膠一粒
如果你係luxury tour,0445就有6704頭班車去到酒店門口,不過咁早有冇得check-in就唔知
Econ話0410就有6009,Urban Place係우성아파트落,Hotel Peyto Gangnam係뱅뱅사거리落,但係注意佢只係開到2100
個人經驗係搭巴士舒服又唔使逼,好彩既仲可以一程車到,不過巴士貴過鐵,特別係去遊客區既線,例如6704
不過中途站落車既關係,識少少韓文會好d,一係你直接比站名/酒店名比司機睇

大家玩得開心d,記得放多d閃光文番黎,同埋幫我同朴秀榮打氣打大聲d

用咩巴士apps最好
其實酒店係可以好早check in
可以寄存行李 不過冇房比你咁解

對oh my girl一d興趣都冇 我睇既團都比較舊,啤啤係最新

得啦,我地明架啦!
大家都係芯,不用分那麼細

啤post果然係芯大本營
無咩幾個啤粒好似我咁專一

清泉係到

巴士貴成一倍有多
食樹皮都無錢
都系搭翻地鐵算
其實酒店係可以好早check in
可以寄存行李 不過冇房比你咁解

咪就係...
check in 咗先擺抵行李喺大堂就閃人架啦...
使乜理佢幾點...
邊個再芯芯
19號真係請你哋食嘢

不過係食拳頭
邊個再芯芯
19號真係請你哋食嘢

不過係食拳頭

完左con先芯
邊個再芯芯
19號真係請你哋食嘢

不過係食拳頭

完左con先芯

完左con先芯

對你兩個好失望....
完咗con好似無咩好做
直踩弘大NB2先
留名
Irene好靚

看來又是熊貓的朋友呢

kpop一家親
on9 sm中英文講法唔同既
我信邊個好

Getting a merchandise order receipt is available at S.M. C&C tour desk. If you can't get your MD receipt because you couldn't check in at S.M.C&C tour desk, please meet the guide in the morning on your concert tour date.
Even you can’t meet guide and STAFF, please come to S.M.C&C booth to get receipt and merchandise.
S.M.C&C booth will be located at the concert venue.

沒有在S.M.C&C服務前台進行領取MD發票手續的顧客,請在演唱會當天在酒店的櫃檯領取MD發票與MD(周邊)
其實舊碟 信和咪有
早排連ICC黑白都補左貨

買左了
但係冇rr
我信邊個好

Getting a merchandise order receipt is available at S.M. C&C tour desk. If you can't get your MD receipt because you couldn't check in at S.M.C&C tour desk, please meet the guide in the morning on your concert tour date.
Even you can’t meet guide and STAFF, please come to S.M.C&C booth to get receipt and merchandise.
S.M.C&C booth will be located at the concert venue.

沒有在S.M.C&C服務前台進行領取MD發票手續的顧客,請在演唱會當天在酒店的櫃檯領取MD發票與MD(周邊)

如果你夜晚拎唔到既話...
第二日未出發前你都仲可以喺酒店拎返啦
睇19號嘅手足,你地會跟團行定自己去會場?
我信邊個好

如果你夜晚拎唔到既話...
第二日未出發前你都仲可以喺酒店拎返啦

早知早一日到
又要排周邊 全部野搞到好麻煩

巴士貴成一倍有多
食樹皮都無錢
都系搭翻地鐵算

係呀...用t-money折埋都要14000
如果想經濟d都係搭鐵比較好...反正去得三幾日都唔會好多行李,除非你打算買好多野
係首爾地鐵轉線真係...

到時再決定

用咩巴士apps最好

如果你識少少韓文就直接用naver map,我上次去韓國都係靠佢,可以check埋市內巴士
如果唔係上韓巢,佢個地圖除左網上版之外仲有app,不過巴士好似只係得機場

冇跟團所以自己去

想問邊間齊d
想一次過補番

你要補D 咩呀?
the red 同埋 rookie 我都仲有喎...

巴打 想問仲有無rookie joy封面同小卡
到時再決定

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞