[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (39) - The Red Room D-9

1001 回覆
25 Like 6 Dislike

我都諗著星期五去買番啤啤d舊碟

貴婦團會去coex 架... 去到大把舊碟俾你買返啦

咁就要睇佢要補番d咩貨...
同埋coex好似得番間書店有碟賣,好似貴少少

買碟緊係去明洞地下街啦

其實地下街d鋪近邊度?上次我廢事搵直接去左natural republic樓上個間算
其實舊碟 信和咪有
早排連ICC黑白都補左貨
其實舊碟 信和咪有

可能喺韓國買返黎感覺唔同D 掛...
其實舊碟 信和咪有

想問邊間齊d
想一次過補番
半夜到機場係咪得的士去到酒店

有夜巴

有凌晨巴士出首爾站

貴婦團團友的話...其實有巴士去江南高速客運站,近過你係首爾站番酒店
因為冇記錯好似全部酒店都係江南(?)

邊度睇到?原本我諗住坐地鐵坐到江南站咋

呢度我講緊凌晨機
如果你係正常時間搭KAL個隻算啦
大韓航空顏色,6704就係去Coex

其實地下街d鋪近邊度?上次我廢事搵直接去左natural republic樓上個間算

撘四號線明洞站一出就係地下街,搵搵下就會搵到架啦
其實舊碟 信和咪有

事實係信和價錢同我係首爾/光州買差唔多,不過有時會平到10蚊8蚊,上次我朋友就係咁執左隻oh my girl

我都諗著星期五去買番啤啤d舊碟

貴婦團會去coex 架... 去到大把舊碟俾你買返啦

咁就要睇佢要補番d咩貨...
同埋coex好似得番間書店有碟賣,好似貴少少

買碟緊係去明洞地下街啦

咪Natural Republic嗰到再行上少少,之後落地底
其實舊碟 信和咪有

事實係信和價錢同我係首爾/光州買差唔多,不過有時會平到10蚊8蚊,上次我朋友就係咁執左隻oh my girl

你的朋友就是...
其實舊碟 信和咪有

想問邊間齊d
想一次過補番

信和得幾間有賣韓國CD
不過比較齊嘅就上一層果兩間

想問邊間齊d
想一次過補番

你要補D 咩呀?
the red 同埋 rookie 我都仲有喎...
其實舊碟 信和咪有

你的朋友就是...

對oh my girl一d興趣都冇 我睇既團都比較舊,啤啤係最新

對oh my girl一d興趣都冇 我睇既團都比較舊,啤啤係最新

得啦,我地明架啦!
大家都係芯,不用分那麼細

得啦,我地明架啦!

啤post果然係芯大本營
無咩幾個啤粒好似我咁專一

得啦,我地明架啦!

我認我芯

U巴我地共勉之

得啦,我地明架啦!

我認我芯

U巴我地共勉之

U巴都中槍

得啦,我地明架啦!

我認我芯

U巴我地共勉之

U巴都中槍

你又衝出黎呀
係咪買張交通卡會開心d
半夜到機場係咪得的士去到酒店

有夜巴

果間spa次次都好full
凌晨最旺場
搭夜巴出首爾站去汗蒸幕hea下仲好或者係機場訓陣等頭班車出市區
係咪買張交通卡會開心d

T-money點會唔買

得啦,我地明架啦!

啤post果然係芯大本營
無咩幾個啤粒好似我咁專一

清泉係到

U巴我地共勉之

唔好咁啦... 下下都出大絕你玩晒啦...

見啱啱咁多人問點去酒店,所以意圖或企圖搵少少資料
如果你係深夜到,去江南既N6000原來只係開到0110 呢度先自膠一粒
所以巴士只係得去首爾站既N6001
如果你係luxury tour,0445就有6704頭班車去到酒店門口,不過咁早有冇得check-in就唔知
Econ話0410就有6009,Urban Place係우성아파트落,Hotel Peyto Gangnam係뱅뱅사거리落,但係注意佢只係開到2100
個人經驗係搭巴士舒服又唔使逼,好彩既仲可以一程車到,不過巴士貴過鐵,特別係去遊客區既線,例如6704
不過中途站落車既關係,識少少韓文會好d,一係你直接比站名/酒店名比司機睇

大家玩得開心d,記得放多d閃光文番黎,同埋幫我同朴秀榮打氣打大聲d
我都18號到啊 但係凌晨3點幾落機
有冇巴絲差唔多時間到可以一齊坐的士過去排周邊?

等埋我同另一位巴打囉
我同佢5點幾6點落機

咁我係機場hea下等你地
留個contact黎到時聯絡巴打你啦
我都18號到啊 但係凌晨3點幾落機
有冇巴絲差唔多時間到可以一齊坐的士過去排周邊?

等埋我同另一位巴打囉
我同佢5點幾6點落機

咁我係機場hea下等你地
留個contact黎到時聯絡巴打你啦

終極回帶wo ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞