我是一名情報販賣員, 我的工作是為客戶提供未來資訊

1001 回覆
442 Like 13 Dislike
就黎1001
樓主加油
正評支持
有望今日突破400正皮
有望今日突破400正皮

差9粒
推到1001
她冷笑道:“就當我真係有咁既能力,我又點解要“反轉”你呢?”

“嗰陣我既生命危在旦夕,你又唔係醫生,就算你係都冇可能霎時間搵到咁多新鮮器官幫我進行移植,所以你嗰時只係諗到一樣野,就係破壞毒氣既分子結構。”

我續道:“你“反轉”我既時候,除左令我身體同器官左右調轉之外,亦同時令毒氣既分子結構左右調轉左,每一樣物質,無論係固體、液體定氣體,都有佢自己特定既分子結構同方程式,那怕只係些微既變化,比如話左右調轉左,佢都已經唔再係嗰樣物質,而你就係用呢種方式,將原本喺我體內既致命毒氣,變成左另一種物質。”

當然,她也不肯定那種毒氣“反轉”後會變成什麼,也許是一種更厲害的毒氣,不過在那種情況下也只能拼一拼了。幸運的是,毒氣在我體內煙消雲散,也沒有造成任何不良反應。

她沉默良久,最終還是苦笑一下,說道:“幾聰明呀,我的確係用呢種方式黎救你,不過就算係咁,你頂多都係知道我運用左四維既能力,你又點知道我係另一個惡使?”

我冷冷一笑,她當然是知道原因的,只是想讓我親口說出來。

“好簡單,因為我進行時間旅行,都係運用左四維既能力。”

箇中詳情甚為複雜,我也沒必要在這裡多作解釋,反正凌月肯定是明白內裡的道理。

她微微一笑,表情甚為滿意,這是我第一次從她臉上看出快樂的情緒。

“唔錯,不過我反而有興趣知道,你係幾時知道自己能力既來源?”

“一直以黎,我都淨係知道點樣進行時間旅行,亦都冇探究過背後既原理,係直到我查鏡象身體,睇到嗰篇關於四維空間既文章時,先知道原來我既時間旅行都係同四維有關。亦都係喺嗰時,我就知道仙女教口中既惡使,實際上係指嗰d可以運用四維能力既人。”

她時而微笑,時而愁眉苦臉,看似百感交集,最終說道:“既然你已經知道所有野,就係噩夢既開始。”

“咩意思?”我心中甚為疑惑

“喺你咩都唔知既時候,或者都可以過d安好既日子,但當你知道所有野之後,唔通你覺得仙女仲會䄂手旁觀咩?”
應承大家,去到39頁即時再出
39頁係咩玩法 死推爛推同你寫個bot推爆100個Post就有意思咩?
39頁
39頁係咩玩法 死推爛推同你寫個bot推爆100個Post就有意思咩?

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁

39頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞