我是一名情報販賣員, 我的工作是為客戶提供未來資訊

1001 回覆
442 Like 13 Dislike
新讀者留名
睇到12頁留名
好正好好睇 要繼續出
gogogogo
加油
早晨一推
留名
新人留名 幾好睇 內容唔錯,但好似有啲慢

其實大約一日幾多字先算快或者正常呢,真心問
我見出面有個故話一日出成萬字,不過我自問真係做唔到
留名

其實大約一日幾多字先算快或者正常呢,真心問
我見出面有個故話一日出成萬字,不過我自問真係做唔到

個人覺得 比起字數 劇情既進度更加影響人地對快慢既觀感
喊出黎 一陣就睇到最新
追到live 左 加油呀
等左成日都未有文
銀河又無得睇,文又無得睇,幾時先有文
的確,小月一直都感到十分奇怪,這裡很多房間都比凌巧兒的來得寬敞,來得豪華,甚至連一個小經理的房間都比她大。 但現在,她終於明白了,因為這房間的夜景是無可媲美的。

...

凌巧兒瞬間轉過頭來,看著小月。 小月微微一笑,然後便把''阿提蜜絲''的監視系統關掉,因為此時此刻,只是兩個女孩的談心時間,不應該有外人在場。

呢段好好feel
一日追到live
樓主 呢個故會幾長
幫樓主輕輕一推
sorry,啱啱先返屋企
樓主 呢個故會幾長

唔知,不過我估未到一半劇透少少,仙女教只係個故其中一條線
小月說道: “你知唔知吖,我同佢生活左咗多年,我一直都睇唔透佢諗緊d咩,因為佢個心永遠都係咁冷冰冰,好似自我封閉左咁。”她頓了一頓,續道:“除左對一件事。”

“係咩事吖?”凌巧兒急忙問道

“關於你既所有事。”

凌巧兒擺出一副驚訝的表情。

小月微笑道:“直到我地見面,佢遇返你,我終於第一次感覺到佢個心唔再係咁冰冷,就好似見證住一個萬年堅冰被一團熾熱既火焰慢慢融化緊,嗰種感覺好奇妙。”

凌巧兒沒有說話,只是繼續細心寧聽她的說話。她續道:

“你知唔知佢六歲至十四歲呢段時間喺邊到?”

凌巧兒搖搖頭。

小月微笑道:“佢一直都生活喺英國威爾斯北部一個叫洛辛既地方,佢十二歲嗰年由未來帶左我返去,自此之後我地就一齊生活。”

她續道:“你一定唔知,我地喺英國嗰時佢唔係好似你見返佢嗰陣咁,佢呢,就好似....一個機械人咁,每日講既野唔會超過五句,亦都好少會同外人交流,一個朋友都冇。嗰陣時我仲喺學習模仿階段,所以嗰時既我同佢一樣,都係冷冰冰既,係直到十四歲之後,我地黎左香港,又開始左做情報販賣者,先慢慢開始有轉變。”

凌巧兒問道:“黎到之後佢終於唔再咁冰冷?”

小月搖搖頭,道:“唔係,即使佢喺社交,同人溝通方面已經逐漸有好轉,但係其實佢既內心都仲係一樣咁封閉,我感受得到。我頭先都講過啦,佢只有對住你既事,內心先唔會咁封閉,咁冰冷。”

不知從那時起,小月終於明白,在令狐羽心中,凌巧兒不只是一個姐姐,青梅竹馬那麼簡單。
睇下可唔可以出多篇
睇下可唔可以出多篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞