星爺一次過攪咁多野?

390 回覆
33 Like 157 Dislike
星爺起碼唔會搞大人地個肚或者強姦先
預左唔好睇
唔好意思 佢落埋場先收得真係好難計
你要睇佢做導演嘅功力
點解唔係直接睇佢唔落場齋導嘅戲呢
咁前兩套收得到底係佢本人做演員有叫座力吖
定係佢本人做導演有叫座力喇?
而家有哂對比
佢有份導+落場 成果就係一套好電影 例子有少林足球 功夫
佢齋導唔落場嘅好電影 -> ???
不如你補充下喇
大把演員轉導演
有冇推介
其他91年同95年既星爺都好大分別
00年又再大分別啲
鄭少秋先係

起碼無搞大個肚 單親家庭
之前web3.0 應該請左一大班人, 正常有人會出聲唔好玩jpex, 如果佢有聽人講
鄭少秋
你唔識電影其實可以收皮先
功夫少林足球喜劇之王國產007
絕對睇到導演功力天份
如果你睇唔到 咁就唔需要再講
之後佢拍唔收得 可以大把原因
老左 跟唔上時代 技窮
所以TOP GUN 2 拍成咁係抵佢成功
你答唔出就屈人唔識電影
佢啲戲唔收得
一定係因為啲人唔識電影所以唔識欣賞喇
咁其實你講得冇錯 佢好有天份
只係大部份人都唔識欣賞 唔係佢孤高自芳
啱唔啱聽?
邊度好睇?
講主角 係天生異稟, 比人打到半死之後復活就超勁, 一打百致敬matrix? 最後輕鬆屈死boss 好好睇? 做乜鳩?

中段有場追逐戲又on9 唔好笑
係開頭元華佢地打得好睇啲, 星爺打戲邊度好睇?

利申起碼睇左5+ 次
美人魚畫魚頭人腳 同埋魚尾人腳果part都ok wo
導演佢又唔係真係咁差
不過個問題係要自己演埋先得

如果少林足球唔係自己演,相信都唔會好睇
我答唔出
我咪答左 佢落場 都一定可以睇到導演功力啵
佢覺得佢落場就睇唔到導演功力

佢啲戲唔收得
一定係因為啲人唔識電影所以唔識欣賞喇
咁其實你講得冇錯 佢好有天份
只係大部份人都唔識欣賞 唔係佢孤高自芳

你係到痴線做咩
佢啲戲唔收得 我咪話左大把原因
技窮 跟唔上時代 你就硬要話孤芳自賞
顛到 屈9人意思
見到啲戲名都知瀬嘢
我係周星馳死忠都係咁話
真係好唏噓
佢要做演員聽導演同編劇個框架,再係入面改
先可以有化學作用

佢才能唔係由零開始的,而係後期加工同演出

佢一日唔接受呢一點,一日都唔會出結果

又或者佢自己已經搵到答案,只係唔肯去接受
點都返唔到全盛期
當年上果時大把人話垃圾,係唔知點解而家咁多年之後先比人吹到咁神
你岩
佢真係痴線
睇功夫 少林足球 國產007都可以睇到佢做導演
一定有天份同功力
基本野
梳,冇咗吳孟達嘅周星馳,我都未必會入場
佢個形象黎懶係戲劇大師冇人明佢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞