星爺一次過攪咁多野?

390 回覆
33 Like 157 Dislike
演員係其次
最重要係同以前合作嘅人反晒面,但新搵番黎嘅人又拍唔出果種效果

以前佢合作果堆麻甩佬拍啲中年失意題材其實好fit
唔使講咁遠,話你知大把外國人都識欣賞啫

哩個世界好大亦都唔係非黑即白,唔需要所有人都同意你架。你唔鍾意咪唔好鍾意,人地鍾意你理人做乜?關你咩事?

好多嘢google下就知係乜,我唔覺得醜我覺得好搞笑

個Reddit post好長,你慢慢追啦 再唔係入去留言屌下啲鬼佬問佢地有乜咁好睇呀咁囉
我知,我意思係而家想再合作返,例如假如拍少林女足咁搵趙薇都合理,但係現實就係趙薇被封殺,星爺唔好彩
降魔我覺得幾好睇
但伏妖真係伏(不過伏妖係徐克?)
好難啦 咁嘅身家仲點叫佢做周星星呀
仲俾人捉住頭髮扯出嚟咩
佢咁多有錢佬朋友 又會俾人笑
靠做馬騮先搵到錢

對白又無晒道地語言 搵對手有火花又唔易

題材你唔通叫佢拍喜劇警匪

俱往矣

個樣殘到好似生完 cancer 咁
以前既戲佢係膽,啲腳又好睇,田雞達叔可以好有發揮,宜家佢既戲連自己都無落場,點會好睇,加上呢個時代啲人笑點又高左
唔好拍笑片啦
本身演戲勁
玩親情片 其他都好
敢 完全係港式武打電影指標
連尚氣都有參考呢套
YouTube搵鬼佬睇嘅reaction好多都鍾意
有鬼佬問一定係推薦呢套
咪係黃子華仲大過周星馳

只係周星馳唔肯染黑髮
審死官同國產凌凌漆 拍到2就睇
以佢既性格會同你培育新人咩
咩叫無得唔培育 唔培育會犯法咩
佢攞啲時間繼續搵錢好過啦
唔好咁天真啦
你識普通話架啦
咁我俾套富春山居圖你
做咩姐你 佢搵錢方法咪拍電影囉 自已唔做主角就要搵其他人做嫁啦
搵人做主角/=培育新人喎
Sorry唔識
你如果呢,
一個導演認真拍出嚟要人覺得有功力既戲呢,
係代表作咁上下呢,
個評價係成龍撞賓尼兔呢,
咁就算唔好話昆頓塔倫天奴,
就算插多個哥普拉呢,
你覺得係褒係貶呢其實。

係,你賣過去就有人會睇。我相信象牙海岸塔吉克都有人睇。
但人哋當你jackie chan咁睇呀,
你當咩大導大作呀。
你睇下佢近年電影主角咪新人黎囉
佢同中国投資者簽定咗合約,差人好多錢,唔拍唔得,如果唔收得可能會破產

周星馳返中国掘金夢碎,只能靠販賣剩餘價值
希望佢唔好出黎演

以佢咁聰明,亦都唔信佢咁on9臨老先搞呢d

佢已經係神,無可能再超越以前既自己

分分鐘臨尾香
爺你老闆,垃圾戲子
唔認同 以佢知名度 拍下廣告做下代言 輕鬆還哂啦 但佢好少咁做 佢似係真係中意拍電影
哪裡勁
你都幾豁達
佢都垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞