星爺一次過攪咁多野?

390 回覆
33 Like 157 Dislike
咪玩呀,星仔睇穿牌是但賭返幾手都係返度,填乜鬼野數
一套拎晒獎 , 拎埋黎做電影教材級既電影 , 俾你話垃圾
連登仔真係
根本一路都講佢未係導演已經做埋導演嗰份
反而寫李力持導演嗰啲係李掛名先岩
以前講未必有人信,見到條友自己拍嗰啲冇料到就開始會信
而家咁撚多youtube片,一條片下面大量comment可以參照都仲可以咁戇鳩鳩
以前就話冇譜鳩估啫,等主流傳媒餵啫
可能好多人唔同意,但佢真正好睇都唔係逃學、賭聖嗰個時期嘅電影啦
雖然我明白票房係好高同真係經典嚟

近90年代中,即係破壞之王、回魂夜、食神呢啲就真係正
你睇到每個shot都好畀心機度個表達手法
成蟲連替身啲功勞都搶

等緊㗎
做吳孟達既角色
你講後面個三套上畫個時評價都唔係好
港式無喱頭夾硬加大陸元素已經唔係個回事
成日話鳩人用佢舊野,然後佢自己都係用返舊野
星爺次次d片 一出都比人屌
食神都係
細個更加唔覺回魂夜好睇
大個左就覺得勁好睇
依家d風氣 真係讚左先 睇完過一排先覺得垃圾
同以前d片唔同
以前就屌左先 過返3,5,7年就神作
落場有閪用咩
依家擺個死人款都唔係以前個星仔啦
無人會想睇
因為每個人都想第一次睇星爺就係逃學威龍個隻笑片 所以呢堆睇完就即刻屌悶
但其實每套星爺都加左好多野係入面
人大左多左體會經歷先get得到
所以耐左先會覺得套野唔係表面咁簡單
我細個笑得最勁係回魂夜
尤其係打返李太醒個幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞