星爺一次過攪咁多野?

390 回覆
33 Like 157 Dislike
佢搵錢唔係靠電影。
你真係唔識。
識你就講啦
同一水準嘢嚟
你同道中人唔可以唔識
https://reddit.com/r/Unexpected/s/qY8G8RaVW0

reddit 都幾喜歡周星馳d電影
前期我覺係掛名
最成功資深投資者之一
係咪少睇B叠淨睇C
你自己上youtube search Kung Fu Hustle reaction 啦

唔只啲youtuber
comment 都大把人講呢套係華語喜劇代表之作,基本上每隔一排就有人react
上面師兄俾咗爛蕃茄數字你
youtube都好多comment你睇到
你喺到包拗頸實在無意思
用你自己對眼睇下啦
其實點解會引用reddit而唔係啲真係集中講電影既嘢。
你睇內文好多人讚佢作品
貪平係咁嘅質素㗎啦
不嬲出名係算死草
其實點解一係reddit一係reaction.
係刻意避開影評定覺得啲影評收咗錢寫,
reaction客觀中肯啲。
好似啲韓團reaction咁,咁可信。
有冇原因呢其實
黃聖依功夫果期真係幾正
既然你咁撐
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1295544997.A.C98.html

有條友整咗條list。
ok,假定周先生有套代表神作咁計啦,其他冇咁好啦應該就。
你覺得佢其他作品係爭少少定一篤屎?
而屎也好爭少少也好。
你可唔可以具體講吓比較之下有咩唔同?
私心我入場睇咗長江乜柒,最想你用佢嚟比較吓啲代表神作。
我上百度啲人大讚富春山居圈㖭。
其實會唔會想睇啲影評,嗰啲主要關注電影既人講啲關於電影既嘢。
唔係呀 你質疑人地造假無問題嘅
咁你俾證據啦
不斷俾evidence你,就算造假 (為咗一套廿年前嘅戲咁得閒?),都肯定有部份可信性
反而我又唔見你俾到有關功夫嘅負皮討論,有嘅請賜教

口味呢啲本來就好主觀
我尊重你討厭套戲
但唔見得你尊重鍾意呢套戲嘅大多數人
我無評論過其他戲係點喎
讚一套戲,其他就一定係差?
師兄世界係非黑即白?
佢攪咁多野都係拍俾中國人睇
香港人入唔入場佢都唔care la
數漏左達叔,同佢拍完野就死左
唔收得? 佢做導演幫大陸人拍戲, 票房係港產片年代既十幾二十倍,
西遊同美人魚好似都係當年破紀錄, 億億聲咁去,
只係長7開始無晒港產片年代啲諧音無厘頭爛GAG,
我地本地人咪可能會覺得唔好睇, 技窮, 貨不對辦,
但無接觸過既大陸人咪又係睇邊個主演, 3D特效之類,
佢以前d對白應該唔係佢自己度
編劇寫好曬,只係星爺演繹得好
哇屌冇咗你票房一定仆直
票房對賭
傷好返哂?
你似唔識字
而家佢拍親真係伏到仆街
以前既片都俾佢玩爛晒
會唔會係少林女足 ,啲女係美人魚嚟,個個識功夫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞