[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 07 , 王樣戰隊 33

712 回覆
7 Like 1 Dislike
啱呀
鍊金咪熔埋一pat野
唔打算解釋點解草加無死?
因為太過逆天了我大概簡單概括一下重量級設定:
1,首先北崎領導新智腦是和人類政府聯合的以殲滅奧菲為目的的國企,目前完全不明白為啥北崎這個最強奧菲會以這個目標來和人類聯合
2,該外傳的老主角團走的是從過於極端的智腦部隊手裡保護瀕危奧菲的立場,算是人類和奧菲混合勢力
3,新女主,也就是繆斯的變身者是奧菲殲滅部隊的隊長,單戀巧爺
4,巧爺在這部劇場版初登場是智腦勢力的編外打手,新faiz腰帶是北崎為首的智腦高層給他的
5,因為巧爺是以智腦打手身份登場的,所以PV裡的眾人才會大罵巧爺是叛徒
我反而覺得設計上Gotchard 係好過build

先不論醜唔醜
起碼真係兩個元素係真係有融合,同起碼同色調
好似滑板武士咁,個頭盔係武士兜同cap帽既融合,都叫用下腦

Build我真心覺得設計上係好偷懶,就咁左右隨意拼,你best match起碼都做同色調,好似ooo咁
佢best match唔match個下真心唔得

不過真係山下自從build以來上左位,啲派生形態真係麻麻地
姐係01既派生點解要保留hopper既黃色位?完全睇唔透但aims系列又做得好
睇唔透邊個負責邊part

但感覺真係整體設計都求其左
順帶一提,本作的草加是【不知道何時回來】的設定,也就是這作品確實接的是本篇故事。
也就是,他娘的本作的草加搞不好是奧菲以諾設定。

又可能係複製人
北崎都復活咗
睇Trailer應該佢哋翻生之謎 係主內容
點解會由TV 變到宜家呢種狀況

不過敏鬼又難估
預定得65分鐘都唔知講唔講到咁多野
好心做夠80分鐘啦
OOO PTSD又黎
求其寫有隻使徒copy 左草加個樣
咁got7都唔係無伏線

三姊妹幕後大佬、燒瓶中既惡意、鍊金組織同埋呢幾集主角對規定既對立

不過主角對chemy離奇既喜愛同埋玩浮空既鍊金術呢啲真係開壞曬頭
真Decade出黎打假Decade
割柒退出主角位置
獸人
連去暴太郎
Seed D
世界大戰
我覺得似巧想打7草加多啲
本來巧就唔識講野容易俾人誤會,草加就一直都厄9人
搵人後製,插呢首歌去預告
我反而覺得都係今集內田執筆先開始鋪同多左拓展
有啲好似白睇左前六集咁

女主同大家姐
老師同士巴拿
寶太郎點睇chemy 同人類既關係(相撲個集有少少,但今集就更加出)
兩個前輩都係今集先有啲特色

呢個係湊p第6話既官網作文
睇左今集,就真係睇得出內田係真係睇住長谷川個劇本,執番啲設定再做拓展,寶太郎點睇chemy 同人類既關係,真係執第5話既口水尾

同真係開始留伏線
同埋要睇經理人公司
熟/有其他合作都會係原因
菅田都講過當年咁啱經過東映,經理人就話一場黎到上去打個招呼,結果就拿下了第二男主,重成為視帝,其實菅田同割撚男主我覺得差唔多,又唔係靚仔w時既演技亦唔算好,所以唔好睇少割撚男主,吉沢亮同渡邊圭祐都係同一間事務所,經過多啲磨煉除時係下個菅田
佢做到下一個菅田,我食兩舊屎
pin this
吉沢亮至少做過大河劇男主角

吉沢亮都係一線啦
海棠今次會唔會執到delta
反正都係公廁,同埋佢之前都用過riot trooper
希望唔好再比三原個on9仔變啦
Delta 之恥
得65分鐘,預佢爛個心會好過啲
好奇king orp會唔會出
整左新皮套無理由唔出
咁撚短
東映唔係咁撚寒酸下話
已經對拉打周年作唔敢有期望
仁叔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞