以色列國防部發言人證實,將動用10萬兵力進攻加薩地區,把哈瑪斯組織徹底消滅

560 回覆
555 Like 4 Dislike
領導走先,家人全部歐美藉。
愛國.... 指美國定英國定加拿大?
exactly

中國管理新疆, 過程極小死傷仇恨, 得到伊斯蘭世界支持
https://lihkg.com/thread/3522574/page/1
即係好似當年德國滅佢地族咁滅?
女既俾人捉去
咁哈馬斯有咩天時地利
炸平要用幾多粒彈幾多錢
現代戰爭邊到洗用人 唔人道啲咪飛彈鏟平佢
大家都屠殺平民
都係賤種
打和喇supper
以軍今次應該會投降
短期內有效,長期很難維持,美國係阿富汗駐軍十幾年,最終都係退。塔利班仍然統治阿富汗
個size差咁遠
點會唔多?以色列人口幾多?
遊擊唔係無敵, 屠城殺曬D平民消滅所有補給, 最終就算無被全滅, 都只可以係山區退返去石器時代
困住巴勒斯坦人賴死唔走咋
睇到連登回應
我就知以色列大獲
登力全開
雖然強弱懸殊,但要徹底消滅一個蛔嘅組織唔係咁易
所以一定持着拉鋸落去
以色列要攻入加沙 我唔覺得會有難度
就算你殺死晒所有加沙D人 又如何?
佢逃入埃及已經得
武器就一定點都有金主供應 爛命炮灰更加係數以億計
依單野有排磨
埃及有邊境嘅
但有冇開就唔知
哈馬斯同埃及佬關係都唔算太好嗰隻
呢個第一階段應該係嘗試小規模特種部隊救啲被綁架既人& 大隊穩著邊境 & 清理境內恐怖份子 先,呢幾日應該都唔會大規模攻入去著
咪一鳩樣
起撚哂圍牆包撚住你
Passport都唔比你整

然後話係你賴死唔走
一個認真嘅以色列,可以摧毀整個阿拉伯世界

好快,大家就會見到阿拉伯出現大量割蓆撚自保,立post為證

哈馬斯將會變成垃圾被丟到焚化爐

(有啲連登仔會好唔開心而自殘)
唔會滅佢,因為搣咗佢,佢嘅生態位只會比更強力、更難應付嘅伊斯蘭國佔據。如果要強力滅佢,證明內塔利亞胡喺國內需要通過極端措施嚟爭取支持。否則完全消滅哈馬斯係下策。

哈馬斯今次嘅襲擊係伊朗、俄羅斯、中國共同資助,否則冇可能有咁嘅戰鬥力。原因主要係伊朗報復以色列。
以狗當佢哋係賤種 passport都唔比佢哋整 點走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞