以色列國防部發言人證實,將動用10萬兵力進攻加薩地區,把哈瑪斯組織徹底消滅

560 回覆
555 Like 4 Dislike
隔離Po講左
特登比你炸
咁先有正當理由滅族
哈馬斯盡得支共真傳,有咩事咪長征囉
搵無人機幫以色列坦克開頂咁過癮
今次仲唔打到哈馬斯變哈迪斯
清晒哈馬斯之後應該會同法塔赫傾建國
本來係傾好左,沙地同以色列關係正常化
美國答應保護沙地對抗伊朗
如果成事,其實以色列好難唔比面沙地,對巴太狠,點都要放返鬆d比佢生存空間

e次咁搞,以色列應該會正式占領加沙地帶
沙地都好難同以色列和解,分分鐘又變整個穆斯林對以色列
美國突然要放大量軍事資源係度睇場,e家烏克蘭已經講緊成個西方世界都唔夠炮彈,停援烏既壓力大增,

成件事點睇最大得益者都係俄羅斯。
好好笑
巴狗version of 哈迪斯(炸人肉餅)
呢個唔算攬炒根本係比人輾壓
講幾句就拍拍羅友走以為自己好岩
我覺得哈馬斯到今時今日都仲存在一定有野係勁先頂得住以色列
可能解放軍教左佢地摺被
咁認真
常規軍都打爆佢. 免費比軍隊操下實戰
打下D恐怖份子就岩
所以咪搞到d平民憎以色列
道理就好似黑警想搞黃絲 但有殺錯冇放過搞埋藍絲 結果連藍絲都憎黑警
不過以色列根本一開始就想食左成個巴勒斯坦
所以限制巴勒斯坦發展 連糧水都唔夠 迫你一係走 一係反抗
一反抗就直接炸平再接管
巴勒斯坦人沒有一個是無辜的
用核彈畫面就唔靚啦,梗係閂埋門打狗至爽。
打就一定唔夠以色列打架喇,問題係班友仔一向都係地下活動,到時仲難防
無錯,近代d美國都搞唔掂塔利班,燒錢燒人力物力,扶持個政府又癈到pk ,一走又比塔利班佔據返阿富汗。殺左拉登最多叫做出返啖氣,轉個頭又有個新領袖。
咁我撐支共
毛魔真係有份一齊著草先
哈馬斯班高層走哂去其他油國
又或贏
首先點解以色列佔加沙就一定會搞到阿拉伯要同以色列反面
唔正常化就一定要打?

然後係人都知以色列真係想打solo都夠贏
仲話會影響援烏資源
唔好傻啦,以色列而家根本就唔需要軍援,佢只需要口頭同精神支援就夠,一直以黎都係佢比人拉住唔係唔夠力量
以色列應該會考慮呢個因素嘅
真心respect
可能以色列嬲嬲地同美帝打埋伊朗
同俄佬反面俾Iron dome烏克蘭
話明戰爭啦 唔出兵打佢老母點對得住死左既平民
索性掃場將加沙變做軍事緩衝區啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞