[十月新番 Make Galgame Great Again] 16bit 的感動 ANOTHER LAYER

662 回覆
38 Like 6 Dislike
下級生先係H game
有人妻屬性殺哂紅黃毛啦
入面都出現左下級生, 主角發現好多賣100YEN既18禁GAME (我估18 代表18禁掛)
你用Google search同級生會睇到兩樣嘢

一套係BL作品
而另外一套係ELF 嘅經典之作

連杉田智和都曾經搞錯

仲要當時日本嘅電腦主流嘅PC 9801系列,完全同外邊隔絕
好彩 IBM 有出 DOS/V 做過渡 OS,
如果唔係恐怕要轉成 Windows 真係遙遙無期…
正常黎講,當年 H Game 係 Gal Game 既 sub-group…

如果呢個年頭出 elf 版 同級生 劇場版唔知會點…

不過係出都唔該出 同級生2。

劇本「阿守見到突然出現嘅怪聲怪髮嘅女仔,嚇咗一跳。」

的確幾怪聲
上個禮拜Live嗰陣已經諗緊,點解阿婆唔係只比一盒同級生、而係一比比咗八盒名作比樂葉,話唔埋就係喺作品嘅短時間之內比樂葉跳嚟跳去的

果然呢個鏡頭好緊要

(括弧嘅作品係推測)

同級生 - 1992
(???) ← 按時間跨度計最後一集應該喺呢度
下級生 - 1996
(To Heart - 1997) ←BD3特典
(WHITE ALBUM - 1998) ← BD4特典
Kanon - 1999.6 ← BD2特典
(こみっくパーティー DC版OP? - 2001.4) ← BD5特典
戦国ランス - 2006
啱啱睇完生肉
想講fake 9,100羊買唔到Kanon初回囉
好睇

古賀葵把尖聲好鬼正
而家galgame都沒落啦
真係時代的眼淚
係唔係老餅先覺得好睇?覺得呢套係呢季嘅頭幾
而家係 BL 既世界…
有經歷過嗰個年代會有共鳴
冇經歷過的,當佢《白箱》咁睇
其實而家有幾多galgame新手
連我都係乜都冇玩過,叫做睇過啲gal改動畫囉(暫時有介紹過嘅得Kanon睇過)
就算有我都覺得唔好玩啦
一味畫到d女女大波
我最近都導左我女友玩wa2
IT哈士奇寫啲bug 俾自己fix 囉

下級生2,就係大家都知嘅「將隻CD Rom斬開兩邊寄返俾間廠」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞