[十月新番 Make Galgame Great Again] 16bit 的感動 ANOTHER LAYER

662 回覆
38 Like 6 Dislike
完得幾好
不過總係覺得好多野未講哂咁
如果多幾集應該好完美
有多集應該好好多
由返99年果段開始飛得快過新幹線
最後都係冇同冬夜一齊整GAME 有多幾集交代+最後加埋冬夜入去就好
冇咗返99年嘅細節,有啲可惜。
不過成班人幫樂葉整game 去打返自己公司 真係好熱血
"嘛摩嚕君"真男人啊,再等多次20年先見到女主,仲要一直幫女主mon住嗰發展
最後WELCOME BACK KONOHA,終於可以再一齊整game

不過好想知有冇後續,究竟佢會唔會同女主一齊
如果blueray 送99年細節 sp
真係完得唔錯
不過想睇冬夜合作
話左會等幾次都等唔到

如果有多一兩集補下細節就好
冬夜呢個角色好浪費
明明著墨唔少又畫得可愛
但後面變左路人甲
呢套仲有無得似以前動畫咁出ova補返99年既細節
個黃毛鬼佬唔出好過出
睇黎真係製作經費問題搞到好多內容同伏線要CUT或者快速帶過開頭個阿婆同疑似外星人組都無解釋過咁濟
(定係d經費去哂版權到今集又請真田庥美配一句數碼子)
不過好彩唔洗好似EVA咁無錢到玩意識流同開放式結局,都叫做有頭有尾

如果好似樓上咁講,將99年嘅故事用OVA / OAD形式補完就perfect

穿越時空嘅結果就係將樂葉原本間公司變左做人妻Cafe,然後令原本係92年就倒閉嘅遊戲公司復活

呢套真係今季黑馬,係資源有限(勁多外包製作)嘅情況下都可以整到個劇情咁吸引
套野啲劇情真係撚狗咁撚
以爲上集會返過去整game 點知超展開
以爲得返一集收唔到尾,點知又去返正常發展收到尾
啲對白幾有穿越系galgame feel
應有嘅元素都齊曬 可惜真係太趕
呢套野都收貨但最後一集真係趕收工
既然咁多錢搵咁多作品做彩蛋又請數碼子,
不如出個13集2.0版補完個結局佢
https://twitter.com/16bit_anime/status/1740251230822449340
成集唯一估唔到係數碼子居然開金口

真係想睇多D冬夜
經歷過幾多先上到位

標題回收
最後幾集唔玩超展開去返正常發展仲好睇,
呢套野都擺明係老人番, 講多少少點樣出隻game再激發其他同業
同埋明明鋪左冬夜條線但係由頭到尾都唔合作出game
小守老咗之後無哂以前啲嬌氣變咗做寵妻中年人
原作要靠做雞上位
唔知動畫係唔係呢
算完得好好
臨尾仲好感動
小守做時間監察者等咗樂葉整整24年呀
見到PC9801句WELCOME BACK KONOHA真係有洋蔥
詳細希望
無暴走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞