[日劇] 派對咖孔明 真人版 (1)

431 回覆
24 Like 34 Dislike
同埋佢幾有心思咁加左d配角故事 描寫 原著無乜點寫過佢哋
黐線,アヴちゃん首i’m still alive today 好聽到癲
然後dreamer都係Mia版本好聽
Time capsule 又係要有埋kabe佢哋先正

adieu自己嗰啲版本唔係唔得
但佢同人哋一齊唱/人哋唱佢首歌嗰啲會好好多
juno果首都好正
選角唔算差啦淨係衰英子一個
其他都OK
向井直頭神選角
點解要七海係台下睇,仲要睇到眼濕濕
好想再睇佢地一齊唱歌
佢本身獨腳唱果d都有少少尷但一拍埋女王蜂到成個傻閪咁唔講以為係女王蜂請左個fans 上台一齊合唱
上白田條腿有乜嘢咁巴閉?成十集都冇露腿還完番英子個角色?
真係唔知邊個教佢咁做戲
拎幾田りら啲live出嚟參考吓都好吖
邊有人會一味個頭unun吓sap熟狗頭咁唱歌架
仲有人話佢戲好先揾佢,基本上睇晒10集都完全做唔出歌手feel
打錯字,上白石
劇情最後以為真消失,要番番過去,英子成為孔明幫劉備天下太平嘅動力,雖然唔會改變未來
但咁睇應該出第2季

以電視劇黎講我覺得幾好睇
特別深刻佢同前園講番「非學無以廣才,非志無以成學」
去鼓勵番佢敵人嘅時候,再講「正係在下講嘅」
覺得好型
仲要一集包晒所有前9集係英子身邊嘅每個人,都幫佢演出成功
雖然今次冇再特別用普通話提番孔明嘅策略
但成個策略,如果英子當初冇用歌聲去改變呢班人
英子根本唔能夠同前園鬥
除左孔明有計,更要有呢個感動世人嘅歌聲,天下太平計劃先可以真正成功
風起了

最後同孔明一齊傻笑,原來仲留係現世天下太平可以繼續真係太好了

Eiko演員要加油,希望佢下次唱真係感動人心多點,始終同動畫個歌聲有啲距離
但劇情上我覺得真人版好過動畫好多
兩首dreamer,聽果陣動畫覺得震撼。真人版真係爭緊d,雖然有詞,抒情慢歌多
仲ff有第二季
其實孔明如果最後返去三國時代先怪,佢返去,又要經歷一次三國時代到死,死咗之後又轉生幫英子,幫完又番三國,咁佢條時間線咪成個閉環咁?
關口Mandy 露腿補番數
估唔到呢個post先搵到啲知音人
可能因為條腿短三年A有著過泳衣
最後點?
孔明返唔到去?定係另一個人上左佢身
我反而鐘意96貓動畫版果首 I'm still alive today

https://youtu.be/CcRL54Vk8ks?si=PTKyCYOPFiuP2EW9
佢以為自己係夢入面重遇劉備就代表要返去三國 但原來唔係 最尾無事留係現代繼續幫eiko登上世界舞台 你唔見佢最尾係咁講大丈夫でした咩
會唔會代表會出第二季?

即聽 好幾個角色既歌都放曬上去 好正

Btw 如果 幾田以個人身份唱返 首 dreamer
應該好正

話曬係佢作 心聲

睇收視應該冇咩可能
隔離日劇post話呢套連dvd BR都冇得出
似乎期望動畫嘅有第二第三季好似實際啲
後尾冇跟原著玩原創已經知道係一季過,不過唔知之後有冇一小時嘅SP版本呢?
今季平均收視最差嘅劇,你估有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞