[日劇] 派對咖孔明 真人版 (1)

431 回覆
24 Like 34 Dislike
即係又搵一個名人黎客串?
真, 公司唔想佢用唱, 自己最想係唱。 歌詞意境啱晒
劇情好似開始魔改
今集全原創?咁唔怪得連個計謀都好似好夾硬嚟咁啦
其實今集嘅劇情漫畫入面有冇
我覺得大隻JUNO應該係老板以前做打手果時傷害過佢,所以想報仇
9估: 老板殺左佢老豆, 佢比有錢佬收養。
BTW 今集好悶
MIA西表係幾型, 雖然臭串,自戀
但其實有好努力練歌,有努力付出
同埋幾有骨氣,對住公司都唔跪低
今集d剪接過場勁奇怪無啦啦跑去個空地變到首歌出嚟
之前dreamer個鋪排好好多 唱唱下仲同owner夾歌 仲以為係孔明自己ff
幾田要演技就川榮李奈
or 是但一個偶像起碼唔會死氣沉沉先
https://www.instagram.com/reel/Ct0_6t9gZMi/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

其實同劇入面搵密探做英子我覺得都會好過下白泥
啲人物關係漫畫無
stay with me
密探仲正過主角
嚟個就係個密探?
仲靚過下白泥
相都post 埋,好明顯係啦,不過原作係男人
其實密探男改做女幾好
男就肯定係變態
一連追番2集
MIA唱歌好好聽

睇左禁多集都覺得每個角色ge劇情線都好順暢
但係睇完第8集,覺得女主角條劇情線好跳,
冇啦啦一個轉鏡就要番番左去幼稚園
雖然有解到係時間囊,但總係覺得今次怪怪地

英子聽完個錄音帶就作左首歌出黎,下?????禁犀利!?
(我冇睇漫畫)一開始估會同呀媽傾完計先有歌,要用歌去改變呀媽
點知呀媽仲未出現過
講到作歌咁簡單就係為咗畀下白泥好似拍mv咁拍
可惜拍mv咁拍佢都係好樣衰
下白泥同英子呢個角色嘅相似程度基本上係零
所以是但揾個肯著短褲嘅後女都啱過佢
Cut咗若月三兄妹
唔識日本樂壇
原來呢位Avu chan係唱我推片尾曲個位
重要我以為係男人唱(雖然好似無人知佢係男定女)
(其實都無聽, 不過好多人拎黎惡搞個片尾效果)

雖然套劇都爛爛地,
不過都幾多勁人出演/客串
就係咁先大鑊,咁大卡士但收視低到可恥,成套嘢畀㨂歌同下白泥拖累晒
唔明點解要搵上白石做
動畫都係唱歌搵其他人代唱, 真人版都可以呀
啲導演從來只想拍自己想拍嘅野, 都唔係有心還原
真人版點搵人代唱呀一係就真係cast個又似英子 又唱到歌既人
生田繪梨花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞