[日劇] 派對咖孔明 真人版 (1)

431 回覆
24 Like 34 Dislike
如果真人改佢幫完英子就飛返古代, 都係一個好結局
返古代做乜佢就係死左先重生係日本
我9UP啫, 可能係飛返去3顧草盧果度呢。
BTW, 如果佢真係改孔明完事後消失, 應該會係神劇
神响邊?
神係首尾呼應。穿越黎,就係幫你歌聲平天下。幫你完成去最大演唱會。比所有人聽到你唱歌。使命完成咪穿越返去。
好撚老土
千祈唔好
我寧願佢改到咁樣end咗佢
好過等第2季
大隻版Juno都出埋可能一季就完
Load咗一陣先知乜水係大隻版Juno
收視咁低咁低討論度就唔使諗出第二季啦
同意,我都唔鐘意啲TV/劇場版監生將一個未完嘅古仔夾硬打完場。

唯一例外係當年嘅death note,原著個結局嗰啲乜嘢M同N實在太on9,劇場版改到喺L度完咗個古仔我覺得係神來之筆
配信收視好似唔差,有前3
係古巨基
6集完?
叫下白泥唱crazy for me 想攞佢命咩
佢唱I still alive today已經咁辛苦
真係唔明點解揾佢做英子
Ching對神劇既準則都幾特別
呢啲嘢好個人啫。不過我更加傾向佢係特登製造伏筆,以為結局最後要走啦,大家流晒馬尿告別。結果等咗一陣都係乜事都冇發生。happy end。不過真係唔好再有第二季
佢肯換女主我唔介意有第二季
唔好唔記得英子個名係取自孔明古代個老婆黃月英,可能TV版最後會寫到佢兩個喺埋一齊哩!

btw原來選角又幾符合史實:

根據《三國志》記載,諸葛亮「身長八尺,容貌甚偉,面如冠玉」,就描述而言根本是當代男神。而他娶的老婆名叫黃月英,據傳其髮黃膚黑,面貌奇醜,甚至俗名就被稱為「黃阿醜」。
睇到第4集已經冇晒興趣
次次一唱歌都想飛
毫無說服力
黃月英 100%match
睇完第六集,同Azelea嘅大戰我覺得真人版無論編排同氣氛都完敗畀動畫版,對戰嘅逆轉好似好兒戲咁,細節處理亦冇動畫咁好
下集開始做Summer Sonia,冇動畫版珠玉在前,希望真人版可以好睇返啲啦
我都覺, 唔知點解有D尷尬。如果唔係7海叫比你唱, 就輸撚左
如果唔係7海叫比你唱, 就輸撚左
=>呢part同動畫板一樣
電視板比動畫板好既,係有詳細解釋孔明計策
差既地方係D歌唔掂.同場境(金錢問題)

孔明計策主要按排兩人相識, 同預算兩人會好friend.(因雙方喜好)
利用友情令女主有機會表演(nanami會給佢機會).
win/loss 最後都係睇上天安排,同女主既歌.
機會就給晒女主角.

remarks:
似乎電視板唔諗住有第二季.
未睇過動畫版覺得呢集幾感動ikura首歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞