最近睇緊邊套韓劇? (69)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

韓劇推介Excel List

感謝各位巴絲推介唔同韓劇

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XemZb_0cpH1GftfAgUjHjTKHUomS3WVXzJNA1hV9rpo/edit

10月~11月韓劇討論區

【未有人講,咁我講】Netflix 新韓劇《奇案摸摸查》
https://lih.kg/3469805

月火
閃亮的西瓜
婚禮大捷30/10

水木
綁架之日 →白晝之月 25/10
全國死刑公投 每週四更新一集
犬系戀人 11/10 每週三更新一集

金土
七人的逃脫My Demon
戀人2 10月→烈女朴氏契約結婚傳

週末
阿斯達年代記:阿拉姆恩之劍無人島的Diva
奇案摸摸查大力女子姜南順
孝心的家,各自維生

Netflix/ Disney+/其他平台
惡中之惡27/9
我的女神室友斗娜 20/10
非法正義 11月

Netflix 2023 劇集 lineup

《京城怪物》(朴敘俊,韓韶禧,秀賢,金海淑,趙漢哲,魏化儁)
《精神病房也會迎來清晨》(朴寶英,延宇振,張東潤,李姃垠)
《Sweet Home 2》(宋江,高旻示,李陣郁,李施昤,朴珪瑛,劉五性,吳政世,金武烈,鄭振永
LM
LM
台灣D blogger有整合左
兩天一夜>紅丹心>劉世豐>
今生>惡鬼>不可抗力
睇黎繼續會見到條橋
紅丹心/惡鬼都係出現一兩幕
今生出現勁多次劇情又重重複複

紅丹心作為第一套劇 係拍得唔錯 之後畀今生搞到新鮮感冇哂
剛剛好
你平時會召集有冇人想開劇post喎

冇人煲劇了 你哋開完我再pin
最近冇咩劇吸引
好似話觀眾你被我誘導咗咩 下集嗰個就死畀你

套野好拖 男女主loveline我睇又似是而非咁 男主都因為女主有異能先對佢好咁
日久生情掛
可能其實係冇愛情線
但第14集女主同善佑仲有曖昧約會…

套劇fake過觀眾兩次 你估今次臨近揭終 又整唔整多次

不過5551會唔會埋尾㗎?消失好幾集
綁架之日臨時仲好懸疑 唔知值唔值得開
之前唔知係邊睇話要放煙花要等好耐
最近畀人燒到渣都冇
《惡鬼》結尾,男女主一齊睇煙火嗰度
又係最近嘅劇…
睇黎係市政府景點宣傳
平時會有煙火?
今年中秋懷疑會搞

夜繽紛
想睇高清
可能聽日開西瓜先
點為指燒到渣都冇?條橋燒左?
5551已經一齊咗應該冇啦
反而想睇onni哥
係喎 一同消失冇再講咁
NJPAC reportedly sent a complaint to Hugh Ent. (#LeeSeungGi's concert organizer in the US) saying that Lee's side was tarnishing NJPAC reputation with the false explanation regarding the cancellation of the concert.

Prev. Human Made stated the New Jersey concert was cancelled due to the local venue circumtances.

However, part of Kakao Talk convo between Hugh Ent. & Human Made CEO revealed, Human Made requested to opt out the "low ticket sales" reason & just put the "local venue circumtances" as the reason of the cancellation.
牙樓你少咗上水
閃亮的西瓜第一幕落錯Filter?咁藍藍綠綠底嘅
原來係賣得差
黎生好
有d想睇,故事幾吸引咁,參考電影coda?
睇完EP1 劇透慎入

我覺得第1集都ok 加上有小張基龍同小朴寶劍 下集預告好似仲未見講要穿越 我估呢套劇都開得過
KBS月火劇 純情拳擊手 第10集全國收視率0.9%,刷新自身最低收視記錄。

KBS《純情拳擊手》收視率推移:
01 2.0%
02 1.8%
03 1.8%
04 1.6%
05 1.4%
06 1.4%
07 1.1%
08 1.1%
09 1.5%
10 0.9%🔻最低 ​​​
許光漢 將出演LG U+新劇《No Way Out》,正式開始韓國活動。

徐光漢飾演父親是韓國人,母親是台灣人,受委託來到韓國的殺手。

該劇講述為了索取劃時代凶犯的性命,公開懸賞200億韓元委託殺人,殺人者和保命者之間展開的激烈的決鬥故事。李善均 劉在明 金武烈 李光洙 主演

由《國家破產之日》《美好人生》崔國熙導演執導,《對外保密》李秀珍編劇執筆 ,明年播出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞