岩岩由大台轉左去Viu幾個月,跟「男團」你問我答

1001 回覆
97 Like 767 Dislike
好多未肥過既人係到鳩up姐
人體重肥左 內臟跟住會大 細胞亦都會增多 當人瘦左內臟會變返細 但細胞唔會變少 咁大概明啦?

人既構造好奇怪 大家都唔一樣
當然亦有例子瘦左 唔再肥返 亦有大多數例子係 瘦左會好快反彈
viu有邊個男人咁大牌要封廁所
諗嚟諗去都諗唔到邊個有咁嘅料可以封廁所
姜糖們真係好鍾意玩呢d
踩1捧1
今次癲到飾演埋diutv staff帶下風向
移民jj
錄音室個操作員?
好肯定樓主係假膠,專登入嚟開post吹風向嘅。疑點如下:

1)樓主話自己入職Viutv 6個月,咁你就露底啦,姜暈低嘅事已經係2年嘅事,2年前你應該仲喺大台喎(你話)。

2)跟得Mirror AM Team嘅就係喺Makervile做嘢,唔係ViuTV員工。自己搞清楚自己係邊間公司做未?

3)AM Team得一個叫Karen,佢只係助手,並唔係樓主所講嘅高層。況且Karen對上仲有幾個manager,有排都未去到魯生。樓主鳩up。

4)廁所清埸嘅安排同程序假到痹,因為根本唔會係Viu 既人做,係叫個客inform 場地安排,點會係你做。而呢D出show前應該已經安排好。

5)叫酒店到會都假到爆喇,鏡仔出show 前邊會食咁多嘢㗎,有時連水都唔飲,驚上鏡水腫𠻹!阿撈有次都係冇飲水唔舒服啦,仲邊得閒就去order酒店catering Service

6)話自己係做PA但講到job spec 好似做AM team 咁,但又唔係under 花,仲同花下面既人夾野。如果係做PA ,根本唔會跟個仔既日常野。你搞清楚你份工係PA定AM team未?

7)髮型師當咗係化妝師,咁都搞錯,你扮嘢之前讀熟過劇本好冇?

8)你琴晚開OT喺度跟緊sponsor啲嘢,你咁忙又會咁得閒喺度開post答人問題嘅?博乜?擺明係假膠扮嘢吹風向啦!

你上弦個個鏡仔都踩,你唔係大台打手就係其他造星仔仔啲粉開post帶風向啦!

大家收工! File closed!
佢呢兩年都冇撚哂大半job啦個fd成撚日放工都見到佢打波冇野做
咁細個就腦吔草追埋啲咁嘅玄田牛一
前途坎坷
似扮中立反鏡多啲
Al hater就梗
除左al 就話普通正常人冇架子
但話佢姜糖都唔似
點會引人諗情緒病又明捧暗踩
其實就好多個鏡仔都有跟緊唱歌老師上唱歌堂
淨係講guddy一個都已經有al, jeremy, edan, stanley 4個鏡仔跟緊佢學唱歌
最近7, 8月演唱會佢地都有喺台上/ig post公開多謝佢
上面亦有人po埋新聞link係ak自己講跟緊新唱歌老師
就咁數都已經有5個鏡仔
仲未計其他冇講嘅
建議樓主下次爆料之前做下research先
聽落一係就 商場唔安排
一係就想做 明星格
可能係both

係kpop同social media 流行左之後
仲玩呢種明星距離感
你就真係好短視
佢份約都唔知做續唔續 仲要教仔?
你估謝檸檬咩 16歲 簽17年約呀
佢地最多咪簽5-8年 趁佢地後生賺到盡啦
班錄音師 唔想做?咁搶口
大把人爭住幫佢地監製啦係嘛?
真係為姜嬸智商擔憂
2800 萬full pay 買左樓
唔駛咁博啦
好彩佢有開頭嗰浸頂住咋
如果唔係而家而唔知點算

你係咪講呢次啊 全世界都知喎
btw 命案首映4.17 都已經係5個幾月前嘅事
見你話仲有一次再之前啲嘅
提提樓主你聲稱自己半年前辭職
即係最多返咗半年工㗎咋
仲要話自己一開頭係返office
入咗viu冇幾個月最近轉跟男團
啲時間線亂到懷疑你自己都唔係好清楚自己係幾時開始跟男團
anyway 善意提醒下你如果想爆再之前啲嗰次嘅料記得check返schedule嗰段時間有咩event先好講啊
驚你太忙太辛苦一陣唔小心記錯咗又講咗啲錯誤嘅資訊畀人誤會你9up就唔好啦
其實除左頂流個4個 之外 其他人憑咩? 以為自己幫公司賺好多 ? 上弦一
一個賺你地其他8個總和 到底有無諗過? 點解夠膽投訴
暑假開3場亞博full house
都幾球落袋啦
真 你見細貓 都出來日呻夜呻 做一年好過大把打工仔十年
12 人邊個你覺得最有Potential可以成為一粒巨星,唔係偶像嗰啲
姜逼幾多磅
未見過出色嘅經理人會上連登開倒米post
你好有大志
佢地job full到爆 梗係開大啦
你肯又開心 唔肯佢都無損失
https://youtu.be/j8tGeyhbZyc
連上面話撩鼻屎個單都係Edan公開自爆
以為有乜料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞