iPhone 15/plus/pro/pro max手機殼&mon貼討論區1

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
Belkin
巴打會唔會考慮整合埋配件通用度?
個個po都有人入嚟問舊機配件用唔用得
雖然我完全唔明點解啲人換機仲想留舊配件用

mon貼
14Pro同15通 14ProMax同15Plus通

嚴格嚟講係唔通用 因為新機邊位做咗圓角
不過15笠到入14嘅殼 15Plus都笠到入14Plus嘅殼
買咗影啲靚相嚟睇下

年年都有不同透明殼出嚟挑戰 AJ,次次都有人話邊個邊個靚過佢,我無乜意見。但最後都係一個一個消失。其實百花齊放最好,無論外國又好,大陸又好,肯做原創嘅嘢就俾個讚
Mon貼ok
殼方面因為唔敢肯定住 唔通用硬塞一跌可能連部機都跌出嚟

下個post update個殼位
劣幣驅逐良幣
phone rebel 冇人提?
建議分返開真皮同假皮
真皮nomad同alto
假皮/plant based :Native union, uniu
另外以我所知Caudabe好似冇出過皮套
收到風uniu action button開窿on9
小弟已經訂購咗uniu 變色手機殼
等收貨 有冇人要睇
Bellroy 係真皮定假皮?
冇所謂啦 畀人見到個button先知道換咗新機
uniu 假皮?羊皮都係假?
個問題係一定會好柒難撳
識買一定買佢嘅透明殼
反正我訂購咗 到時就知好唔好用
最期待佢個變色功能
等手足你包膠了我aos 3/10個轉仲有時間諗下
如果假皮無晒興趣
你自己係咪都考慮緊佢個透明變色款?
其實佢呢個透明款算數一數二最靚仔嗰個
真皮嘅話難清潔喎 唔可以用酒精
不過一般皮套都建議用清水
一路諗緊佢透明變色/spigen hybrid
睇來睇去都係e兩隻啱心水d
uniu 有睇頭特別啲有嘢玩
喺紫外線下面變色嗰下好好J
而且佢有magsafe配磨砂款真係好靚
如果e兩隻一樣開窿/一樣唔開窿我就扑鎚了
好死唔死spigen就係係開窿
apple 係咪已經冇再造leather case?
其實佢啲leather case 真係又薄又fit
我上網睇圖spigen 冇開孔㗎喎
不過你諗啦 一個韓國嘢一個台灣嘢
而且uniu 價錢比起spigen 起碼平$100
typospigen無開窿所以先掙扎緊
手足22/9 pickup?想等你action button包膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞