iPhone 15/plus/pro/pro max手機殼&mon貼討論區1

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
皮: nomad , native union , uniu , caudabe , alto

透明: Clear case, Catalyst, Spigen

保護性強: 犀牛盾 , UAG , Mous

其他: casetify, caudabe

Mon貼: imos, hoda, 閃魔, 究極防禦, Belkin , 綠聯
留名
屌唔記得改2 下個post記得3
1. iPhone 15/plus/pro/pro max手機殼&mon貼討論區1
https://lih.kg/3499272
睇完成個Post 1都唔知買咩好
是咪應該買犀牛盾 Mod NX同玻璃貼用住先
再等其他廠開始出貨
留名
有冇邊個review 有講14plus 嘅殼可唔可以同15plus 通用?
你想買咩類型
nx 冇咗邊框嘅質感同埋好厚
重量增加咗 唔建議呀
都係想保護性好啲
本身諗定係Dbrand或者 Phone Rebel
Phone rebel仲包埋Mon貼
但兩間都冇咁快ship
有現貨
成日覺得個圈好趕客 所以買左apple 果個
呢個有得揀色夾返部機已經好啲
厚唔厚?
Spigen Ultra Hybrid到左
星期日訂左犀牛盾殼+Mon貼
買左有圖案果啲,衰on9以為有現貨好快會寄嚟
今日再去官網睇,透明款1-2日寄出,有圖案果啲要3-5日先寄
依家2頭唔到岸,23號攞機,去淘閃魔未必寄得切
caudabe 透明硬殼好好J
靚過aj
Gadget Gang
撚幾日裸機唔好咩
冇買applecare plus返唔到轉頭
裸機無問題,不過少貼Mon貼,平時都係出街買完叫人貼,驚到時入塵就好難搞。
而家mon 貼有除麈倉,一拉d 麈就痴走曬
犀牛盾果隻好似無除塵倉,出面有冇單獨除塵倉買,定一定要去淘寶先有。
單獨果d 可能有偏差
我就淘寶
但我見d 人apple 買佢哋都係用除麈倉搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞