clockenflap 2023 lineup!

1001 回覆
309 Like 39 Dislike
Yoasobi 無可能拉到,兩個大台其中一個headliner實係佢
唔算少啦,你望下誠品佢地啲書長期上榜就知
係就當然好啦, 我都好希望佢地紅到, 21年睇完佢地個天台live勁深刻, 88rise好有眼光
Music festival 真係認識唔同音樂嘅機會嚟
上次有個叫Ginger Root 嘅音樂人
我之前都唔知乜水嚟
點知原來佢係玩啲懷舊少少嘅80 90年代feel嘅電子音樂
有啲日本feel
個人又gag
玩玩下電子琴無啦啦彈新世紀福音戰士

佢下次嚟香港我一定睇

大家真係唔好純粹因為headliner先買
其他唔識咪search下到時去睇下
你一定會發掘到一隊你好鍾意嘅樂隊
喂 特登入黎 屌一屌你

On9仔屌你老母係度吠完早啲瞓
加埋手續費15蚊
應該突破左好多人心理關口
1700-2230
唔會啦
Yaosobi分分鐘係全個clockenflap嘅headliner
一知佢嚟
已經個個狗衝咁買
我唔信今日嗰兩萬幾人等入website係純粹為咗The Pulp
好好玩
買到看台位,四圍都支那人
希望佢今年收咁貴就咪撚搵咁多sponsor
間d 19 vip lounge
劃多d飲食區/回氣區俾人啦
DJ竟然唔請全世界最出名既Metro Boomin? 邊有說服力
應該仲有round 2

斷估一兩個大act
再搭一堆香港local

3月wu tang clan都係round 2先有
斷估禮拜日會有另一set壓軸
唔會係joji
睇黎揾咩比架啫 summersonic兩日都要2000
水曜日 17年睇舊主唱komi
好撚識帶到氣氛

新主唱詩羽唱功幾正

但未必
yoasobi同joji都日本act
再加king gnu就唔balance
Ckockenflap第一次聽已經覺得佢應該大紅
15年有new order嗰年先明星陣容
但我聽過最正
都係brmc
Primal scream
同bo ningen
同感 果日頭兩排見到好多ginger root d fans
見到D人帶埋個女黎聽就留低聽多陣
正到癲
同FKJ撞左真係好sad, 感覺聽FKJ嘅人應該都會中意ginger root, 竟然放埋一齊
Fest最好就係可以兩邊/周圍聽
聽完FKJ即刻走去富衛stage睇ginger root, 都趕到聽最想聽個首
我個最正一定係Franz Ferdinand果年,果陣好似反國教唱緊this fire果陣 Alex 唱 “Hong Kong is out of control” 台下嗌burn this city 嗌到爆聲
咁咪唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞