[月經] iOS集中討論區 (236) iOS 17正式版update

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
有5x鏡頭
由用開pro max轉pro 會唔會唔慣?
以為個分別主要係輕d細d
但睇續航好似差好遠,仲以為細mon慳電d
其實5x唔係比3x好, 只係焦距不同
好似唔見有白鈦開箱片
上星期有人講A17 pro 其實可以超得再盡D ,但Apple 應該想留番俾A18 pro 提升(10%)用所以限制咗
真係咁咩極客灣講到似係台積電3nm炒車咁
講真就算用返呢代 u 然後改名叫 ultra
下代 pro max 加返枝 77mm X3 落去變 4 枝鏡都大賣架啦
12 mini 係咪升 13 pro / pro max 可能仲明智? 靚u a15 又核電
所以可能真係要等2025 / 2026 先會有大改善,前提係TSMC / 高通 冇任何delay
其實我準備回歸 iphone
完全對 U 呀耗電冇興趣
又唔打機
用 iphone 咁睇 spec 其實係有啲 M 底
同你同一個問題,用無線差電算數
有冇師兄數碼通收到22號有機送通知
所以其實我14 pro > 15 pro 電量都叫係有改善既
仲要係8gb ram 同唔洗咁重
追星就唔同講法
3x 同細機比又唔係差好遠
我都覺得3nm 似盡頭嘅 但依家個局面好似係期望台積電太高
同時Apple自己搞a17都出晒事 夾硬要加返多個core落去升級
所有增長都係建基於物理之上 咁下一代點算 仲邊有位
睇完d review 突然覺得15plus 好似抵玩
下年16 可能仲抵
無視到得60hz嘅話其實係
用開pro 睇慣120好難返轉頭
上網睇蘋果A17係用N3B, 遲D N3E可能先係3nm既真正威力
唔知有幾成真啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞