[月經] iOS集中討論區 (236) iOS 17正式版update

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
呢間嘢將Apple全部嘢拆晒出嚟
仲要早Apple 咁多年推出DIY換件平台
環保過Apple
唔係拍唔拍片
係粒U本身倒水 好似A16咁
依家A16點倒水法?
例如 待機一晚八個鐘 唔郁佢大概會少幾多電?
佢用意係幫你過機,exactly你呢情況適用
而因為你個plan唔夠位裝晒d野,佢確定過完會幫你降番去quota內,姐係你唔del走個backup咪爆quota

而我上面個回覆係講,咁做雖然好大機會順利無事,但如果一出事你就含得撚
iCloud個backup corrupt或者upload / download唔知錯咗邊忽都係會發生
自己用部腦去backup一次係有保障好多,未login iCloud都已經restore到

A16 玩原神一早降頻
A17仲高頻run 緊 所以更加食電
公平啲應該控制變量鎖30fps test
8-10%
用嗰陣會無啦啦發熱
continuous web surfing
日常用唔打機應該好過14pm
可以咁理解
明白 唔該巴打
點解我用唔到自己想要嘅原況圖做wallpaper
下下都話「背景圖片不支援此原況相片的動作」
有冇14pro用家講下上左iOS17之後電量點?
我試咗唔係張張得
得某啲得
同16.6.1差不多倒
同埋set完淨係開mon嗰下播一次
冇得手動播嚟玩
今年好似好多人買iPhone咁
係真係為左usbc換機 定多左android轉
15用A16真係短過14 A15

14 Pro粒電大過13 Pro 但一樣時間
A16 is屎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞