[月經] iOS集中討論區 (236) iOS 17正式版update

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
我部14pm上手兩日放左

零進步機仔
有邊個消費者會故意刮花部機?
頂,原來要等陣先有
Btw,snoopy 錶面好可愛
對影相有更進一步要求先買pro
淨打機碌ig果啲你用慣11嘅話,用15plus就夠
因為個錶面第一日就升咗DB嚟玩
之後越整越多好正
其實係執著緊揀咩色
粉紅
iPhone 15pro 個長焦鏡係3倍
你zoom到3倍既大細個陣 就會由主鏡頭轉去個長焦鏡 長焦鏡原生就係3倍大細 像素密度係足

Pro max個鏡係5倍
即係你zoom到4.99倍既時候都係用緊主鏡
個畫面係就咁拉大左
要去到5倍先會轉用長焦鏡

所以3-5倍呢個range pro會清啲
因為佢已經轉左用長焦鏡
而pro max係用主鏡直接放大

而去到5倍以上pro max會清啲
因為pro max 個長焦原生就係5倍
而pro係用3倍鏡放大到5倍

老老實實我都煩緊買邊部多啲
用Pro Max個長焦影人要企到老鏈咁遠
有時啲銀仔/鎖匙會擺埋入同一個褲袋
不gay
謝謝 明哂
我發現我一開始睇錯咗
以為1x-2.9x都係pro勁啲

Sor
其實衣家A系冇突破到底係TSMC 開始到性能提升既天花板定係Apple 想等Nuvia 出嚟先改架構
如果係後者咁A18 pro 都幾sure 又係牙膏

Pinky 表示:I don’t give a shit, haha
做咩咁睇唔開
係喎
唔係電話簿入邊嘅就顯示到海報
本身電話簿已經有嘅就睇唔到海報
唔覺意啦
睇完人地test
15pro持久力仲衰過上一代
今晩睇完咁多 review 重未決定到?
都係果句
你有幾何用到 120mm
晚晚影月亮咩
公道講
ProMax 係應該要有 4 枝鏡
keep 返 77mm
香港已經冇乜tech youtuber,呢啲廢人真係狠鐵不成鋼 下年咪撚晒左個機位同review quota
15pro條叉電線係咪同ipad pro跟果條一樣
有記者打左去apple 技術度問,
its not a bug, its a feature

Apple 話將來會"優化"
舊電勁咗定廢咗?
Tsmc 2nm gaa 先會有大升幅

上年有新聞係Apple shift 左focus 落m係soc上面
Mac+vision pro都用到

A系功耗連壓都唔壓
頂配Ultra 配備 A18 ultra

Pro max/Pro 配備A18 pro

普通機型配備 A17 non-pro

個搜尋永遠都lag, 仲衰過an
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞