[月經] iOS集中討論區 (236) iOS 17正式版update

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
ipados 除左lockscreen 無分別
pro同pro max套鏡完全冇可比性,明未?
雖然唔係好明 但唔追問了
stage manager好左好多,不過一次不忠百次不用
兩部用嘅鏡頭唔同
pro用3X max用5X

睇自己需求影3X多定5X多
有時唔係遠=勁
但metalFX 都係做畫質upscaling , 如果你唔打機真係點tune 都會有個限度,係現階段都係唔知NPU 加強咗咁多係唔係會連一般app 既運算都用埋NPU 去搞
去旅行拍片影相 閒閒地都幾10gb 可以即時過外置真係好有用
趕客mode
我都有同樣問題
iPhone 14 pro max
跟住又要睇8g3搞成點

分分鐘8G2=Apple A15 (唔係講效能)
A17 多新野要廠改
Metalfx ray tracing 都係
Gpu 都係打機用姐
thx
8G1 升8G2有大升幅係因為Samsung fab轉tsmc fab 姐

TSMC N4 升N4P邊會仲有咁大升幅

都leak 左分
係,所以現階段真係唔知NPU 可以幫到部機d 咩
講緊A16日常用都食電 點tune
N記卡屌打amd 卡一個大原因就係佢dlss 做得好好
Metalfx 係同一種玩法(switch 下代機都係同樣玩法)
咁我真係可以入s23u了
真,8gen4 仲要傳 Samsung fab + tsmc fab抽獎
有邊個人會用鎖匙咁樣刮自己部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞