不得不說,JPEX呢個出金策略真係好撚屈機,最後好大機會全身而退

210 回覆
849 Like 35 Dislike
首先JPEX資不抵債就一定,但外人唔知究竟間公司仲有幾多錢

但佢唔似其他騙局,一收網就完全禁止出金走佬,而係由1000提1開始玩,收999「手續費」

一開波已經可能扑中d最心急又傻嘅999手續費都照拎,減少負債

而家打曬開口牌話「逐步」減低手續費,由1000拎1變1000拎10、拎25、拎35etc

企係客嘅角度,早拎會蝕好多,但唔拎會total loss,遲拎搏佢再低d手續費又有機會會total loss

於是佢每調低少少總會有苦主頂唔順止蝕離場。根本係試當真賣飛嘅相反版

最後可能玩到5、6成手續費已經應付左大部份苦主,可以宣佈正常出金 到時渣緊信念嘅仲更加堅信,再入多d錢

當然如果個都咁強信念,佢有機會直接走佬total loss

如果銀行可以學佢根本唔會有擠提呢件事
不得不佩服

jpex 幕後老細 IQ 頂班

咩大sam 哥 果d 完全同佢差幾皮
騙案關鍵唔係可以呃到有幾多

最成功嘅騙案係呃完全身而退 呃完好似冇呃咗
仲要唔知背後係邊個 JPEX 可以 係香港史 堪稱最成功嘅例子
同埋SFC 咁多日都唔捉人,背後班搞手,甚至到幣少呢D 職業打手,已經坐飛機走晒啦
條友簡直game theory之鬼
呢班人開JPEX之前就搞左檔小賭可以怡情 大賭可以變李嘉誠

出樣嗰班都唔敢再呃人,做唔到落去
幣少捉左佢都唔會care

棋一隻 比d甜頭佢叫佢做門面果個,mk 仔書又讀得少搵得少,好難拒絕
本來都以為你有啲高見,1000蚊999手續費照拎,為減少負債?吓?連登真係🤡
咁你即係有咩高見
乜撚嘢呀傻閪 你睇清楚先喇
畀假希望韭菜,殺人誅心
最弊係而家連棋都一隻捉唔到
其實佢呢招又真係合法,你吹佢唔漲

不過個名臭哂之後應該無得玩了吧?
講你就講啦
幣少,大賭李嘉誠
人才濟濟

騙子界
比你老母水咩落棺
班KOL醒撚過你多多聲啦
呢個世界真係大量水魚
人哋9up啲嘢信晒真 完全唔會分析人哋邊句真邊句假 股市/樓市/NTF/crypto都係極多水魚
間中學有料,出到商業奇才
呢招主要要得兩個作用,一係拖時間,二係撚警察,三係掠埋最後一筆

- 拖時間係因為Jpex要時間轉走鏈下果幾十億Hkd,Jpex個局主要係利用旗下OTC,用「同一舊」usdt賣比客人,換客人既現金

根據鏈上數據入落Jpex既錢大約有40億hkd,但佢wallet得2000萬usd(~1.4億hkd)

姐係其實鏈下資金既現金先係最難走

- 撚警察就好易理解,仲出到金仲營運緊,只係手續費貴,班狗就唔可以當係騙局處理

- 掠埋最後一筆教好易理解,一定有人忍唔住出金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞