蘋果類產品炒賣區眼紅者勿入 iphone15

1001 回覆
12 Like 163 Dislike
係邊度買?有冇link🙏🏻
年年都話炒唔起 結果年年都起碼+1000一部
iPhone 15炒價|受人民幣貶值拖累 先達手機店料內地訂單減半 「水位」不如去年

iPhone 15|每年當有新iPhone推出,大家除了關注它的新功能外,還會知道能否「炒得起」。有先達手機店負責人就稱,「水位」暫時難以估計,但由於近年開始香港與內地同步發售iPhone,加上港元與人民幣之間差價收窄,預計今年的內地訂單將少一半,需求減少下,「水位」不如去年多。

每年新iPhone推售時都會掀起一陣炒風,阿堂就指,目前仍未知道有多少水位,但估計今年炒風未必似去年般熾烈熱,「上年供應少,先有三千蚊一部,今年應該無。」

過往由於港元與人民幣之間的差價,不少炒家會趁新iPhone推售,大手在香港買入iPhone到內地轉售圖利,不過隨著人民幣持續貶值,阿堂料對今年的內地訂單造成嚴重打擊,「預計都會少一半大陸客。」港元兌人民幣最新報0.917。
沙田狗又出口術引人cut單
乜嘢係ir
IR都唔識, 你唔好炒啦 輸死你呀
水原みその
屌google完而家重有得用咩
過往表現不等於將來表現,但近幾年都係pro max 好炒啲。 pro 有啲首日就穿ipo
Pro Max原色定藍色好
想問下信用卡係咪送貨當日先扣數
所以今年無咗128 其實易炒好多 唔洗諗太多
留名
用咩信用卡簽最抵
256會唔會無咁易蟹
自用既話第一水買唔買得過
睇定d,等埋16睇下有咩新功能先
睇定d,等埋17睇下有咩新功能先
睇定d,等埋18睇下有咩新功能先
如果買一部自用嘅話應該都係匯豐Red卡(?)頭$12500有4%回贈,再加上登記埋匯豐 X Apple嗰個優惠有多$400回贈
粉紅色會唔會有機會跑出
PRO 有冇講一個account最多買幾多部?
今年炒唔起啦
匯豐要主動登記?邊度啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞