[Netflix]One piece live action 海賊王集中資訊討論貼(2) 84個國家排名第一

415 回覆
30 Like 1 Dislike
睇番如果玩到第三季,剩係空島已經夠玩一季
之後長島+七島?
現實點管講入面啦
都啱
如果一魔改話奈美同路飛kiss應該會俾原作觀眾屌死

叫女帝點算
netflix有冇興趣真人化火影
可能都去唔到女帝
點搵個咁既身材既演員
身材都唔係重點
重點係演到對外人串串貢對路飛有痴女咁既反差性格
我剩係諗到未拆彈既angelina jolie 如果20年前既話
17年宣布㗎咩有咁耐咩
外國有記者問過,不過尾田唔俾如果Netflix自家劇一早有浪漫情節
要睇原作者監製仲要Netflix 個邊話事人係fans先做到呢個效果
戲入面我覺得nami 同zoro d戲係有d火花
令人聯想有到感情戲唔出奇 不過我相信只係想講隊內既友誼
嘩屌好彩有尾田守住 想像唔到會比人點亂搞法
唔係咁計,有啲setup由零開始要每樣試,可能試仲多過做,但第一季個workflow成功咗之後,拍續集會快好多。
屌 好期待 沙國篇 羅賓同埋薇薇出場
會既
第一季拍左4-6個月 後制3-4個月
之後要俾尾田批同排期上畫
未計選角同整場景 編劇本
所以咪出現咗one piece補拍既情況

「當初即便戲已拍完,劇組也因為我覺得不夠好而答應重拍好多場戲。但另一方面,我在讀劇本的時候原本覺得某些台詞不太像魯夫會說的話……但在看到拍好的戲後就改觀了,心想:「伊納基演出來居然就合理了!而且渾然天成!!」(伊納基是飾演「魯夫」的演員)為了避免真人版看起來不自然,劇組真的非常努力。」
依家已經埋左班,美術/服裝/佈景等的風格都定哂,抇第二季會比第一季少左好多casting同摸索的時間,如果唔計罷工影響,我估2年就應該有野睇。

不過加埋個罷工真係唔知會搞到幾時。
如果講戲內,咁好似有啲多餘...... 點可能魔改到劇情係草帽團員拍拖呀?
咁山治點算?
所以第二季我估要用2年。
你諗下有尾田把關
奈美家姐都變黑人
無作者把關, one piece真人化質素應該同鬼佬版龍珠有得揮
選到仲要夾檔期呢
分分鐘要再拖
製作人Steven Maeda在訪談中提到真人劇中路飛登陸羅格鎮訪問羅傑處刑台的場景被刪減了,因為還需要2話集篇幅,除了預算原因,時間也不夠用。「要是能去羅格鎮就好了,可惜一共就8集放不下」。

「時間有點太緊張了,且建設羅格鎮也需要錢。這個就是第一季中遺憾的地方。」順便說,因為有第一季最後出現的斯摩格上校的背影,這個角色的首次登場是在羅格鎮,所以如果有第二季,羅格鎮的劇情還是有很大可能出現在真人劇中的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞