[Netflix]One piece live action 海賊王集中資訊討論貼(2) 84個國家排名第一

415 回覆
30 Like 1 Dislike
巴基用黎搞笑下既姐,如果最後比巴基做海賊王就一啲都唔首尾呼應,尾田做千古罪人比支持佢廿幾年既fans屌到晚節不保都似
Netflix大把錢啦,而且呢個IP咁收得一定賺得返 全世界都咁爆
屌你老母泡菜啲op迷冇撚用
成個亞洲得佢唔係第一
第2季落實?!

Show runner Matt owens IG

More to come !
同意, 咁樣應該係最work最似宜家真人版想做到個效果,
拍真人版Chopper有個人樣嚟做表情, 點都好過CG Chopper

出到沙國,下一季又爆過
基本上到沙國先係One Piece 真正開始
一定係真人先交到戲
cg型態可以出一兩個scene用黎比人捉嗰陣易容/扮cute
體諒下,三刀流咬住刀叫唔到
我覺得依家咁多人正評, 唔係佢有改動定忠於原著
係今次個真人版搵到"改動嚟符合現實" 同埋 "忠於原著尊重故事核心" 之間果條平衡線。

偷圖,幾正
你真人用細佬仔
尤其係鬼佬
過一季咪長期變第二形態
由細cast 一去到過2年後個度就變 青少年
即係類似baby Yoda嘅木偶 + 少量cg, 有呢種技術?
鷹眼係唔係同紅髮都係劍術不分上下?咁即係紅髮勁過卓洛?
其實唔明點賺,例如呢套收視高可以帶黎咩直接收益呢?用戶個個月都係俾嗰筆月費,有呢套同無呢套都無分別㗎,呢套劇單一黎睇其實無咩fringe benefit俾到Netflix?
無錯,VR+木偶,呢種先唔會失真又唔駛用大量Cg補。
咪玩啦,直至到最新嗰集紅髮都係最好打嗰個
咁卓洛嗰目標應該係紅髮唔係鷹眼
因為紅髮個花朵係世界最強霸氣男人,卓洛要贏係世界第一劍士個朵,所以先要打鷹眼。

加上鷹眼知道紅髮冇左隻手,覺得純粹以劍術來講紅髮唔夠佢打,紅髮同佢老友鬼鬼又唔想同鷹眼打,所以劍術第一個朵依然係鷹眼,紅髮好打唔係剩係得劍術,霸王式霸氣先係佢殺手鐧
如果要拍哂 到時nami 40歲都似
吸引新觀眾訂閱/加價嘅時候少人取消訂閱 profit up
而且每月訂閱咗嘅觀眾都唔係理所當然keep 得住
睇吓Disney plus/ paramount 就知
Netflix 都要keep 住有重磅劇/電影放係平台度
就好似Xbox game pass 如果冇keep 住有大作 啲人就退訂
Netflix 有stranger things black mirror Wednesday
但係冇可能無限咁拍落去 而加多咗one piece 呢個收得嘅ip 點都係好事
2年前同後鷹眼係冇分別
Chopper做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞