[Netflix]One piece live action 海賊王集中資訊討論貼(2) 84個國家排名第一

415 回覆
30 Like 1 Dislike
stranger things 下季最後,而且你睇上一季,果幾個細路比一季已經長大左好多。
都改得幾多
希望做到去沙鱷篇
又期待又擔心 我最鍾意嘅羅賓 會唔會畀佢真人搞彎曬
睇到第7集
唔明點解魚人會比海軍去拎nami果1億
但係海軍屈魚人錢既時候
就幾十萬都唔想比
魚人直接搶完nami錢, 分番幾十萬比海軍唔好
有尾田把關
係咪想聽後期配音
含住把刀講嘢你試下
Cosplay 卡普副手同肥貓
Cos得幾入型入格
因為惡龍冇估到隻老鼠會自爆
惡龍仲想nami 留喺身邊
咪借海軍過橋,唔使自己出手做醜人
條村點都滅硬,反正都冇諗住要守承諾
老鼠岀手,一招借刀,娜美都奈海軍唔何,收咁多錢老鼠更加包庇魚人
自己岀手,貪都唔係貪嗰一億
係入偉大航道搵One Piece,少咗個娜美做領航員用
(但魚人島喺新世界,班友喺嗰度嚟,本來仲近!?)
睇GQ果到應該似係會拍S2
路飛答7武海果時講到沙鱷比娜美cue
真係搵個俄妹應該7極有限啦
應該白色架嘛 係咪
我估應該cast左
鬼佬就捉住Roger行刑有個群眾畫面,覺得係沙鱷女人版,因為好多fan theory成日話沙佬本身係女人,人妖王幫左佢變性
going marry
有無link?
除左五個主角,其他角色日文配音係唔係都搵返動畫?
自家製大作每個月輪住出,d人願意追新劇,咁就會繼續sub落去
班友唔抵得
唔想op破佢哋魷魚記錄
希望可以拍到 夏波帝諸島
2年後d劇情真係麻麻
Casting做得好好,唯一想彈嘅就係服裝,全部都好新淨,仲係有種cosplay feel,唔夠真實,頂草帽紅髮戴咗幾十年俾路飛大個戴都係新嘅一樣同埋海軍啲衫都係有種鳩流流嘅感覺
啲感動位都拍得幾迤下,
卓洛輸咗之後完全 feel 唔到嗰種唔甘心;
山治講再見嗰度冇晒嗰種感激之情;
娜美求救嗰度冇晒嗰種可憐,令人心動到想伸出援手嘅感覺。
可能係真人版關係,或者 budget 所限,得卓洛同山治打得好睇。路飛啲打鬥變晒做 turn base,攤到凍晒好冇癮。
做得最好係 styling 同埋啲場景,幾有心。
應該冇咩 budget ,要錫衫。
場交打到幾激烈啲衫都冇穿冇爛。
揀人係好貼近原作 無違和感
但有啲人嘅造型真係好出戲

例如鷹眼
佢個十字架可以細返少少同薄啲
依家太大 又膠

隻con又係好出戲
我覺得直接黃con就得

真人版應該要保留角色元素但現實化
要想像下如果角色存在喺我哋世界會點呈現

現實除咗cosplay
無人會戴大過心臟、厚過舊木嘅十字架
仲要係舞劍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞